Olohuoneen sisustus ja värit – Inspiroidu!

Olohuoneen sisustus ja värit – Inspiroidu!

Olisiko aika uudistaa olohuoneen sisustus? Kaipaatko kenties hieman inspiraatiota? Kokeile elävöittää olohuonettasi väreillä! Trendi on selkeä, sillä pastellivärit näyttävät jatkavan esiinmarssiaan tänäänkin. Painopiste näyttäisi kuitenkin olevan siirtymässä mattaväreistä enemmän kohti sävyltään vahvoja ja rikkaita pastellivärejä. Sekä sisustuksessa että huonekaluissa tulevat entistä enemmän näkymään sävyt kuten ruiskaunokin sininen, punainen, oranssi ja keltainen. Liila on niin ikään vahvassa asemassa.

olohuoneen sisustus
Värikäs desginpatteri olohuoneessa vangitsee katseen.

Huonekalujen, seinien ja tekstiilien lisäksi olohuoneen sisustuksessa kannattaa ottaa huomioon myös patterit. Nykyaikaiset patterit ovat parhaimmillaan todellisia katseenvangitsijoita ja Purmon valikoimasta niitä löytyy niin pysty- kuin vaakamallisia ja sekä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään että sähkölämmitteiseen kotiin sopivia.

Valkoisen vakiovärin sijaan voit valita Purmon pattereihin lisämaksusta haluamasi värin yli 70 sävystä ja vaihtoehdosta. Värivalikoimassa on edustettuna koko värispektri ja seasta myös metallivärejä, anodisoituja värejä sekä struktuurivärejä. Oheiseen kuvaan on koottu tätä vuotta silmällä pitäen valikoima trendikkäitä pastellisävyjä ja aksenttivärejä. Heittäydy värien maailmaan ja hanki itsellesi patteri, jolla olohuoneen sisustus herää henkiin!

olohuone värit
Inspiraatiota olohuoneen värimaailmaan pattereiden avulla.
ikkunat lattiaan
Purmo Faro RAL 6034
olohuoneen sisustus vinkit
Purmo Kos

Vanhan ajan patteri vanhan talon lämmitykseen

Vanhan ajan patteri vanhan talon lämmitykseen

Kun haluat kunnostaa vanhaa taloa ja säilyttää alkuperäisen tyylin tai kun haluat tuoda ”retro-elementtejä” modernin kodin sisustukseen, ovat Delta ja Epok-patterit oiva valinta. Voit valita patteriin haluamasi värin, koon ja pituuden, sekä sijoittaa sen joko pysty- tai vaaka-asentoon. Pääset nauttimaan yhtä aikaa modernin patterin mukavuudesta ja perinteisestä tyylistä.

Jaeradiaattori – Vanhan ajan patteri nykyaikaisessa tilassa

Delta Laserlinen klassinen muotoilu on päivitetty 2000-luvulle ja se onkin herkullinen lisä vanhan tai uuden kotisi sisutukseen. Toisten mielestä se näyttää juuri siltä miltä patterin kuuluukin näyttää ja toiset sanovat, että siinä yhdistyvät hienosti vanha- ja nykyaika. Delta on tyylikäs vesikiertoinen patteri joka yhdistää modernia arkkitehtuuria perinteiseen lämmitystekniikkaan.

Laserhitsauksen ansiosta patteri on lähes saumaton ja sileäpintainen. Patterin sisällä laserhitsaus estää hitsausjäämien kerääntymistä ja vähentää kitkaa ja korroosiota. Tuloksena on hiljaisempi ja tehokkaampi patteri joka kestää pidempään. D-muotoiset profiilit, joista myös Delta Laserlinen nimi on peräisin, eivät ole vain houkuttelevan näköisiä, vaan ne myös parantavat suorituskykyä jopa 10% verrattuna perinteisiin malleihin.

Delta Twin voidaan varustaa myös sähkövastuksella. Pyyhekuivain tulee patterin mukana.
Delta Twin voidaan varustaa myös sähkövastuksella. Pyyhekuivain tulee patterin mukana.

 

Delta-valikoiman ansiosta voit saada täsmälleen sellaisen patterin kuin haluat ja ihan minne vain sen haluat. Patteri voi olla pitkä, lyhyt, pysty- tai vaaka-asennossa ja juuri valitsemasi värinen. Se sopii yhtä lailla vanhan kunnostamiseen ja uusiin taloihin. Patteri on saatavilla 28:ssa eri korkeudessa ja voit halutessasi tilata sen myös missä tahansa korkeudessa välillä 300-3000 mm.

Delta Laserline sopii myös tiloihin joilla on korkeat hygienia- ja puhtausvaatimukset. Delta Laserlinelle on myönnetty muun muassa saksalaiset BAGUV- ja hygieniatodistukset.

Delta Laserlinen lämpöpattereista on tilattavissa myös kaarevia ja kulmikkaita malleja, jotka sopivat esimerkiksi kaareville seinille tai seinien kulmiin.

Epok on varustettu viimeisimmällä lämmitystekniikalla, kuten langattomalla termostaatilla.
Epok on varustettu viimeisimmällä lämmitystekniikalla, kuten langattomalla termostaatilla, jolla voi ohjata yhtä tai useampaa lämpöpatteria samassa huoneessa.

 

Epok rintamamiestalossa Pattereiden kiinnikkeiden asennusleveys
Vnhan ajan patteri Epok rintamamiestalossa

 

 

Epok näyttää vanhalta patterilta ja siksi se onkin täydellinen ratkaisu modernin tai perinteisen kodin sähkölämmitykseen. Se on myös varustettu viimeisimmällä lämmitystekniikalla, kuten langattomalla termostaatilla, jolla voi ohjata yhtä tai useampaa lämpöpatteria samassa huoneessa. Jakeiden ansiosta patterilla on suurempi pinta-ala joka maksimoi lämmitystehon. Epok-pattereita on saatavana sekä pysty- ja vaaka-asennuksiin.

Nuku hyvin viileässä makuuhuoneessa

Nuku hyvin viileässä makuuhuoneessa

Viileässä makuuhuoneessa on helpompi saavuttaa hyvä yöuni. Nuku hyvin varsinkin kesällä kun aurinko lämmittää taloa lähes kellon ympäri. Makuuhuoneen lämpötilaa on hyvä saada tarvittaessa alennettua.

Miksi hyvä uni tulee paremmin viileässä?

Nukumme hyvin viileässä makuuhuoneessa koska peitto eristää lämpöä. Ihminen tuottaa nukkuessaan* noin 50 W lämpöä ja sen on jotenkin haihduttava. Peiton alla lämpöä haihtuu lähes ainoastaan nukkujan pään kautta. Kun keho on eristetty peitolla, se ei pääse luovuttamaan lämpöä. Keho haihduttaa kuitenkin kosteutta,  jonka vuoksi myös vuodevaatteet voivat tuntua yöllä kosteilta.

Ihminen on maailman paras termostaatti joka reagoi välittömästi lämpötilan eroihin. Lämpöero kehon pintalämpötilan ja huonelämpötilan välillä saa aikaan sen, että kehon lämpö alkaa siirtyä huoneeseen. Kun makuuhuoneen lämpötila lasketaan 24-asteesta 20-asteeseen myös päätä ympäröivä lämpötila laskee noin 34-asteesta 30-asteeseen. Nukumme paremmin ja stressittömämmin kun päätä ympäröivä lämpötila ei nouse yli 30 ° C. Tästä syystä viileässä makuuhuoneessa saa hyvä unen paremmin kuin lämpimässä.

Purmo ei tarjoa ilmalämpöpumppuja ja muita ratkaisuja kodin viilentämiseen Pohjoismaissa. Nämä tuotteet löytyvät helposti rautakaupoista tai verkkokaupoista ja usein myös varsin edulliseen hintaan. Makuuhuoneen lämmitysratkaisu kannattaa miettiä niin, että talvella kun lämmitysjärjestelmä on päällä, voi lämpötilaa kuitenkin alentaa makuuhuoneessa.

Makuuhuoneen patterit

Purmo-Plan-Compact-Sovrum_01

 

Makuuhuone on paikka jossa rentoudutaan ja nukutaan hyvin. Makuuhuoneen lämpötilan tulisikin olla noin kaksi astetta alempi kuin muissa huoneissa ja optimaalisena nukkumislämpötilana pidetään noin 18 ° C. Oikeat sisäilman olosuhteet, eli oikea lämpötila ja riittävä kosteus vaikuttavat hyvinvointiin ja kunnon yöuniin. Vesikiertoiset lämpöpatterit ja sähköpatterit ovat molemmat toimivia vaihtoehtoja lämpötilan optimaaliseen alentamiseen.

Lämpöpattereiden sijainnin suunnittelu on tärkeää ja niiden tulisikin olla mieluiten ikkunan alla (vaakasuuntaiset lämpöpatterit) tai sen sivussa (pystysuuntaiset patterit). Makuuhuoneen pattereiden sijoittelu on hyvä suunnitella jo aikaisessa vaiheessa, jolloin patteri ei tule liian lähelle sänkyä tai estä kaappien ja ovien avaamista.

Lattialämmitys makuuhuoneessa

Floor-heating(for-exceptional-use)

Myös lattialämmitys on käytännöllinen ratkaisu makuuhuoneen lämmittämiseen. Järjestelmä on täysin piilossa lattian alla, joten voit sisustaa makuuhuoneen kaikki seinät haluamallasi tavalla. Enää ei tarvitse myöskään pelätä että sänky olisi vain yhdessä asennossa tarpeeksi kaukana patterista.

Makuuhuoneen lattialämmityksen asentamisessa kannattaa ottaa huomioon, että lattiaan on parasta valita joku luonnonmateriaali kuten kivi, laatoitus tai laminaatti jotka johtavat lämpöä tehokkaasti. Oikea lattiamateriaali auttaa ylläpitämään mukavaa lämpötilaa makuuhuoneessa. Jos aiot asentaa lattialämmityksen makuuhuoneeseen, muista myös valita jalallinen sänky. Lisäksi kannattaa huomioida se, että lattialämmitys reagoi pattereita hitaammin esimerkiksi lämpötilan yölliseen alenemiseen.

Makuuhuoneen viileyden säätely

Makuuhuoneen yksilöllinen lämpötilan ohjaus sopeuttaa makuuhuoneen lämpötilaa käyttäjien arjen mukaan. Yksilöllinen ohjaus lisää mukavuutta ja tuo myös suuria säästöjä, koska se alentaa lämpötilaa silloin kun huone ei ole käytössä. Säästöt nousevat lähes 50% verrattuna järjestelmään jossa ei ole säätelyä ja 20-30% verrattuna järjestelmiin, joissa on koko rakennuksen alueella yhteiset lämpötila-anturit.

*  Valveilla ihminen tuottaa lämpöä koostaan riippuen noin 100W ja liikkuessaan, juostessaan tai lenkkeillessään jopa 1000 W.

 

Pienennä kodin sähkönkulutusta – Energiatehokkaammat patterit?

Pienennä kodin sähkönkulutusta – Energiatehokkaammat patterit?

Miten pienentää lämmityssähkönkulutusta? Ovatko energiatehokkaammat patterit ratkaisu siihen? Onko sellaisia edes olemassa? Moni miettii mahdollisuuksia pienentää kodin tai vapaa-ajan asunnon lämmityssähkönkulutusta. Keinoja on tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana lukuisia alkaen rakennuksen rakenteiden lisäeristämisestä. Ikkunoiden ja ovien vaihto tiiviimpiin, ylä- ja alapohjan eristeiden lisääminen, ulkovaipan eristäminen ja niin edelleen ovat hyviä keinoja – joskin kalliita ja jossain kohdin myös takaisinmaksuajan suhteen kannattamattomia.

Nopeita ja hyödyllisiä keinoja ovat lämmityksen ohjaustekniikkaan, lämmönluovutukseen ja talteenottoon perustuvat ratkaisut. Ilmalämpöpumppu on ollut yksi suosituimmista ja nopeasti itsensä maksavista keinoista. Tosin se ei aina yksin Suomen ilmasto-olosuhteissa riitä, vaan se vaatii erilaisia peruslämmitysmuotoja tuekseen kuten varaavan tulisijan, mikäli sellainen on tai on mahdollista asentaa. Jotain on kuitenkin unohtunut? Pientalorakentamisessa 80-luvulla sähkölämmitys oli suurimmassa suosiossaan koskaan ja nyt näitä lämmittimiä tulee vaihtoon kasvavassa määrin. Nämä patterit ovat tulleet käyttöikänsä loppupäähän. Onneksi tämä vaihto mahdollistaa energiataloudellisen lämmityksen, joka samalla parantaa asumismukavuutta ja -viihtyvyyttä. Sähkölämmittimien ohjaus- ja säätötekniikka on parantunut vuosien varrella huomattavasti. Nykyään sähkölämmitys on osa talotekniikkaa etäohjauksineen.

Korjausvelka on vuosittain yli 100 tuhatta lämmitintä ja patteria. Motiva on omassa Elvari-Pientalon sähkölämmityksen tehostamisohjelmassaan saavuttanut jopa 30% säästön. Lämmittimien vaihtaminen uusiin nykyaikaisiin ja energiatehokkaisiin mahdollistaa merkittävän säästön sähkölaskussa. Laitteet ja välineet ovat jo olemassa. Kuluttajalle tämä tarkoittaa matalan koron aikana järkevää takaisinmaksuaikaa lämmitininvestoinnille ja sen jälkeen 250-400 euron vuotuista säästöä. Kyse on Motivan mukaan energiatehokkuuteen tehtävästä investoinnista ja asukkaan omasta halusta panostaa säästöön.

 

”Energiatehokkaammat patterit” Ecodesign-direktiivin ansiosta

Purmo Sähkö on ottanut vuonna 2018 voimaan tulevan Ecodesign-direktiivin lähtökohdaksi kehittäessään uutta lämmitinsukupolvea.

Yali-lämmitinmallistot Yali Digital, Parada ja Ramo täyttävät uuden direktiivin vaatimukset. Direktiivi vaatii, että kaikissa lämmittimissä pitää olla timer ajastin, joko päivä tai viikko ajastin. Myös muita toimintoja voi/pitää olla lämmittimessä, kuten avoimen ikkunan tunnistin , mukautuva käynnistyksen ohjaus ja lämmityksen etäohjaus. Direktiivi määrittää standby toiminnon enimmäistehonkulutuksen lämmittimelle.

Purmon öljytäytteisten lämmittimien muut tunnetut hyvät ominaisuudet kuten sopivuus hengitystie-allergikoille, huoneilma ei kuivu eikä pöly kierrä ja pala, tarkka termostatti ilman turhaa lämmittämistä, matala pintalämpötila, luja rakenne ja tasainen miellyttävä lämpötila antaa monta hyvää syytä vaihtaa vanhat ja vikaantuneet lämmittimet uusiin.

Purmon lämmittimet on etäohjattavia internetin avulla. Lämmittimet yhdistetään ohjaimeen Tempco Touch E3 johdottomasti ja se taas WiFi-verkkoon. ClerverTouch sovelluksen avulla voi kodin tai vapaa-ajan asunnon lämmitystä ohjata, seurata ja valvoa helposti mobiilista.

 

Patteri ei lämpene? – Annamme 10 vinkkiä.

Patteri ei lämpene? – Annamme 10 vinkkiä.

Jos sähkö patteri ei lämpene, tämä voi johtua monesta eri asiasta. Olemme listanneet muutaman syyn ja luoneet tarkistuslistan. Muistathan että kaikki kiinteät sähköasennukset ja muutostyöt saa suorittaa ainostaan valtuutettu sähköasentaja. Purmon kautta saat myös esittää kysymyksesi.

Kymmenen vinkkiä kun sähköinen patteri ei lämpene:

 

 1. Tarkista onko lämmittimen virtakytkin päällä-asennossa, jos ei niin kytke lämmittimeen virta virtakytkimestä.
 2. Tarkista että lämmitin saa virtaa. Elektroniset termostaatit: näyttöön syttyy valo, merkkivalo palaa jne. Jos lämmittimessä ei ole merkkivaloa, esim. mekaanisella niks-naks termostaatilla varustettu patteri niin katso kohta kolme.
 3. Säädä termostaatti niin että lämmitin lämmittää pari kolme astetta yli huonelämpötilan. Eli enemmän kuin huonelämpötila on sillä hetkellä. Merkkivalo syttyy tai kuuluu naks ääni kun lämpöasettelua lisätään ja mekaaninen termostaatti menee päälle.
 4. Tarkista onko sulake palanut tai automaattisulake toiminut ja mennyt pois päältä. Vaihda sulake samankokoiseen sulakkeeseen, tarkista A (ampeeri) määrä 6A, 10A, 16A jne tai laita automaattisulake päälle nostamalla vipu ylös. Jos sulake palaa uudelleen tai automaatti toimii, niin kutsu sähkömies korjaamaan vika.
 5. Jos patteri ei lämpene, lämmittimen termostaatti voi olla vikaantunut. Tällöin se voidaan vaihtaa mikäli valmistajalla on niitä vielä varaosana myyntiohjelmassaan. Yleensä 10 vuotta on aika kun valmistaja pitää varaosia saatavana. Vaihdon saa suorittaa vain sähkömies.
 6. Termostaatti kannattaa vaihtaa mikäli lämmitin on muuten kunnossa ja vastaa nykyajan energiatehokkaan lämmittimen ominaisuuksia
 7. Muista että termostaatin vaihto saattaa tulla kalliimmaksi kuin kokonaan uuden nykyaikaisen lämmittimen vaihto. Tämä riippuu huollon kustannuksista joita ovat termostaatin hinta, vaihtotyö, matkakustannukset ja mahdolliset lisätyöt.
 8. Voit pyytää tarjouksen patterin korjauksesta ja samoin myös koko kiinteistön lämmittimien vaihtotyöstä, koska vanhat patterit vikaantuvat yksi toisensa jälkeen aiheuttaen merkittävän lisäkustannuksen, kuin jos kaikki patterit vaihdettaisiin kerralla uusiin energiatehokkaisiin lämmittimiin tai muuhun lämmitysjärjestelmään.
 9. Sähkölämmittimien ohjaus- ja säätötekniikka on parantunut vuosien varrella huomattavasti. Motivan Elvari sähkölämmityksen tehostamisohjelmassa on saavutettu jopa 30% säästö sähkölämmityksessä.
 10. Mukavuus, hyvä sisäilma, energiataloudellisuus ja lämmittimien ulkonäkö ja sisustaminen ovat tulleet myös sähköpatterilämmitykseen mukaan silloin kun – Patteri ei lämpene.

 

Leros-pyyhekuivain patterin tilalle

Leros-pyyhekuivain patterin tilalle

Korvaa kylpyhuoneen tai WC:n lämpöpatteri Leros pyyhekuivaimella. Vaihdon yhteydessä on muistettava, että pyyhekuivaimen tehon on vastattava vanhan lämpöpatterisi tehoa. Vesikiertoisessa lämmitysjärjestelmässä käytettävien järjestelmälämpötilojen perusteella on helppo laskea vastaavan pyyhekuivaimen koko. Muista, että kromatun pinnan teho on muita pienempi, koska kromattu pinta sitoo enemmän lämpöä ja kuumenee enemmän. Lakattu pinta luovuttaa enemmän tehoa ja sen pintalämpötila pysyy kromattua alhaisempana. Tästä syystä kromattu pintaa sopii paremmin käytettäväksi yhdessä lattialämmityksen kanssa, ja lakattua pintaa voidaan käyttää ainoana lämmönlähteenä pienehköissä kylpyhuoneissa, kunhan kuivaimen koko on riittävä.

Pyyhekuivain patterin tilalle – tarkista liitännät

Kun olet päättänyt korvata lämpöpatterin pyyhekuivaimella, on tärkeää, että tarkistat liitännät. Leros voidaan liittää keskeltä, c/c 50 mm. Voit valita kahdesta erilaisesta designventtiilistä. Toinen niistä mahdollistaa putkiston vedon suoraan alaspäin, mikä onkin tavallisin tapa liittää Leros järjestelmään. Kauneimman tuloksen saat kuitenkin käyttämällä kulmaventtiiliä ja kätkemällä putket seinään. Mikäli keskiliitos ei ole mahdollinen, esimerkiksi siksi, että putket ovat kaukana huoneen nurkassa, voit liittää Lerosin myös sivulta yksireikäventtiilin avulla. Nämä lisävarusteet löydät välilehdeltä Lisävarusteet.

Jälleenmyyjä voi auttaa sinua laskemaan tehon tarpeen ja arvioimaan liitäntävaihtoehtoja. Hän voi mahdollisesti auttaa myös asennuksessa.

Leros korvaa lämpöpatterin

Pyöreät, symmetriset ja litteäpäätyiset putket antavat Lerosille rauhallisen ja tasapainoisen ilmeen. Klassisesti muotoiltu kuivain on saatavilla useissa RAL-väreissä sekä 12:ssa metalli-, anodi- ja struktuurivärissä. Putket on aseteltu harvaan 50 mm välein, joten kuivaimelle mahtuu runsaasti pyyhkeitä. Lerosin puhdistaminen pölystä ja liasta on helppoa. Leros luovuttaa runsaasti lämpöä putkiensa suuren halkaisijan ansiosta. Leros toimitetaan lakattuna eikä kromattuna, joten saat jopa 35% suuremman lämmöntuotannon – sekä säteilylämpönä että konvektiolämpönä. Pienehkössä kylpyhuoneessa voit yksinkertaisesti vaihtaa vanhan lämpöpatterisi Lerosiin.

Ei käyttövesijärjestelmään.

Leros on kehitetty yhteistyössä Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa.

 

 

Purmo-sähköpatterit – katso suosituimmat!

Purmo-sähköpatterit – katso suosituimmat!

Sähköpattereita ei taideta nykyisin valita kovin tarkkaan harkiten. Joskus on yksinkertaisinta seurata muita. Niinhän me usein toimimme valitessamme perheloman hotelliakin. Ensin suodatamme suosituimmat, sitten halvimmat, palataksemme kenties takaisin suosituimpien pariin. Eiväthän ne voi olla täysin mahdottomia vaihtoehtoja, jos kerran moni muu on valinnut jonkun niistä.

Purmon suosituimmat sähköpatterit ovat Yali Digital ja Yali Comfort. Molemmat ovat standardilaatuisia paneeliradiaattoreita, jotka on täytetty ympäristöystävällisellä kasviöljyllä. Ne täyttävät tarkoituksensa hyvin ja luovuttavat ihanaa ja mukavaa lämpöä. Tukevan tuntuinen lämpöpatteri toimii myös julkisissa tiloissa, kuten kahviloissa tai ravintoloissa. Sähköinen termostaatti reagoi 0,2 asteen tarkkuudella. Korkean tarkkuuden ansiosta sisätilojen lämpötila pysyy vakaana, ja säästät energiaa verrattuna vanhoihin sähköpattereihin, joiden epätarkkuus saattaa olla jopa 6 astetta.

Kaba on suosituin vaihtoehtomme sinulle, joka haluat itsenäisesti sijoitettavan sähköpatterin.

Kaba-sähköpatteri

Pyyhekuivaimista valitaan useimmin Nila tai Athena. Nila toimitetaan varustettuna joko piilotetulla tai näkyvällä liitoksella yksikön oikean tai vasemman laidan alareunassa. Nilassa on joko yksinkertainen virtakatkaisin, säädettävä lämpötilan ohjaus (Nila R) tai ajastintoiminto (Nila Ti). Athena on saatavilla 3 eri muotoiluna, ja se on käännettävissä, joten voit asentaa sen vapaasti oikea- tai vasenkätisesti ja virtakytkin alhaalla tai ylhäällä. Huomaamattoman liitoksen avulla voit kätkeä liitokset tai yhdistää Athenan pistorasiaan mukana tulevalla johdolla. Athena käynnistyy yksinkertaisella katkaisimen painalluksella.

Jos et halua vain mennä massan mukana, voit nykyisin saada myös öljytäytteisiä sähköpattereita, joissa on sileä etupaneeli, sekä retro- ja designlämpöpattereita. Pyyhekuivaimista on olemassa valtava määrä vaihtoehtoja – joko vain pyyhkeiden kuivattamiseen tai samalla koko kylpyhuoneen lämmittämiseen.

Athena-pyyhekuivain

 

 

Vuoden 2017 suosituimmat Purmo-sähköpatterit

Yali Digital

Yali Digital -sähköpatteri

Yali Comfort

Yali Comfort -sähköpatteri

Kaba

Kaba-sähköpatteri

Nila

Nila-pyyhekuivain

Athena

Athena-pyyhekuivain

Designpattereita ja modernia sisustusta

Designpattereita ja modernia sisustusta

Vesikiertoinen patteri on maailman tunnetuin ja käytetyin lämmitysratkaisu. Siitä huolimatta lämpöpatterit unohdetaan usein remontoinnin ja sisustamisen yhteydessä. Miksi näin merkittävä osa sisustusta jää täysin vaille huomiota? Kenties me lämpöpattereiden valmistajat emme ole osanneet riittävästi korostaa niiden tarjoamia etuja? Monille, etenkin uutta rakentaville, lattialämmitys tuntuu olevan tänä päivänä paras ja ehkä myös ainoa vaihtoehto. Lattialämmitys on toki isossa osassa myös Purmon tuotevalikoimassa, mutta mielestämme nyt on aika nostaa esille pattereiden tarjoamat mahdollisuudet sisustamisessa. Moderni sisustus mahdollistaa lämpöpattereiden hyödyntämisen oivallisesti eikä niitä enää tarvitse yrittää piilotella.

Pystysuuntaisia sisustusradiaattoreita voidaan käyttää monin tavoin modernissa sisustuksessa. Esimerkiksi Tinos soveltuu erinomaisesti kylpyhuoneeseen tai keittiöön, jossa tilaa on usein rajoitetusti ja seinät ovat kapeita. Tinos voidaan haluttaessa varustaa myös pyyhetelineellä. Lisäksi voit aistia pystysuuntaisen patterin päästä varpaisiin tarjoaman lämmön parhaiten paljaalla iholla. Tilavassa kylpyhuoneessa Tinos voidaan yhdistää jopa lattialämmitykseen, mutta useimpiin kylpyhuoneisiin se riittää vallan mainiosti sellaisenaan. Kontrastivärejä käyttämällä voit tuoda patteria haluamallasi tavalla sisustuksessa esiin. Turkoosille seinälle sijoitettu valkoinen (RAL 9016) Tinos sointuu hyvin yhteen kylpyhuoneen muiden yksityiskohtien kanssa. Leiki väreillä ja kokeile!

Tyylikäs sisustuspatteri tukee modernia sisustusta

Sama Tinos sopii myös tyyylikkään hienovaraiseen sisustamiseen. Valkoista seinää vasten se erottuu juuri sopivasti, mutta ei häiritse silmää samalla tavalla kuin perinteinen vaakapatteri saattaisi tehdä, mikäli se sijoitettaisiin olohuoneen ikkunattomalle seinälle. Moderni sisustus näyttäytyy usein myös suurina, lähes koko seinäpinnan täyttävinä, ikkunoina ja terassinovina. Onko lattialämmitys tällaisissa tapauksissa ainoa ratkaisu? Ei suinkaan. Paras paikka patterille on luonnollisesti ikkunan alla, missä se estää kylmää virtausta, mutta se voidaan sijoittaa tilanteen niin vaatiessa myös pystysuoraan ikkunan viereen. Nykytulkintojen mukaan lämpösäteilyä hyödynnetään pikemminkin pystysuorasti kuin vaakasuorasti.

Tinos – Modernille sisustajalle

Tinos-patterin puhtaan selkeät linjat tuovat sisustukseen esteettistä ja houkuttelevaa tunnelmaa ilman liiallista koristeellisuutta. Tyylikkään yksinkertainen etupaneeli sisältää uusinta lämmitystekniikkaa ja suorat kulmat vahvistavat patterin rohkeaa muotokieltä.

 • Ihanteellinen ahtaille seinäpinnoille
 • Yli 70 RAL väriä, myös metalli- ja mattavärit
 • Laaja valikoima kokoja ja mittoja
 • Nopea toimitus
 • Soveltuu myös matalalämpöjärjestelmään
 • 10 vuoden takuu

Purmo-vardagsrum-Tinos-modern

Moderni sisustus pattereilla – Inspiroidu!

Moderni sisustus pattereilla – Inspiroidu!

Moderni sisustus pattereilla perustuu yhtä paljon visuaalisuuteen kuin toiminnallisuuteen. On selkeä etu, jos sisustuksessa on elementtejä, jotka ovat helppohoitoisia, käytännöllisiä ja toimivat vieläpä nykyaikaisissa energiatehokkaissa järjestelmissä. Niinpä lämpö ja lämmityslaitteet ovat tuoneet täysin uusia ulottuvuuksia moderniin sisustukseen. Viimeisen kahden vuosikymmenen ajan yleisin tapa asentaa lämpöä on ehdottomasti ollut lattialämmitys yhdessä lämpöpumpun kanssa. Vaikka tämä trendi yhä jatkuukin, ei se ole enää ainoa vaihtoehto nykyaikaisissa rakennuksissa.

Modernit patterit toimivat erinomaisesti matalalämpöjärjestelmissä, mikä on etu etenkin saneerauskohteissa, joissa lattialämmityksen asentaminen ei aina ole mahdollista. Lisäksi pattereilla on monia muita hyviä puolia, kun mietitään modernin kodin sisustamista.

Patterit ovat kehittyneet paljon 40 vuoden takaisista kömplelöistä malleista. Varhaisissa teräspaneeleissa rakenne oli tasainen ja ne sisälsivät paljon vettä (A). Seuraavassa vaiheessa otettiin käyttöön vesikanavien väliin jäävät konvektiolaipat, jotka kasvattivat lämmöntuotantoa (B). Ajan mittaan huomattiin, että lämmöntuotantoa voidaan lisätä vähentämällä patterin sisältämän veden määrää ja sijoittamalla laipat kiinni lämpimämpiin kanaviin (C ). Vasta kun kanavat oli litistetty kuusikulmaiseen muotoon, saatiin kontaktipinta maksimoitua ja pattereiden lämmöntuotanto täysin optimoitua (D).

SE_RETT0188_HeatingGuide_inside_v12-p3-19.indd

 

Moderni sisustus pattereilla on muotoja ja toiminnallisuutta

Merkittävä toiminnallinen näkökulma on se, että lattialämmitystä ei tarvita nykyaikaisen talon kaikissa tiloissa. Lattialämmitys ajaa asiansa märkätiloissa, mutta tiloissa, joissa voidaan hyödyntää ns. ilmaisia lämmönlähteitä (aurinko, leivinuunit, sähkölaitteet), ovat patterit paitsi toimiva, myös mukavuutta lisäävä lämmitysratkaisu.

Lämmitystarve on pienentynyt parantuneen eristyksen myötä ja monet maat ovatkin menossa kohti nollaenergiataloja parantaakseen uusien rakennusten energiatehokkuutta. Euroopassa eri mailla on erilaiset säännökset ja tavoitteista energiatehokkuuden parantamiseksi sovitaan jokaisessa EU-jäsenmaassa itsenäisesti. Vaikka tavoitteet ja mittarit vaihtelevatkin maittain, ollaan Euroopassa selkeästi pyrkimässä kohti pienempää energiankulutusta.

Nykyaikaiset patterit ovat muuttuneet paljon myös ulkonäöltään. Niitä on saatavilla useissa eri väreissä ja ne voidaan sijoittaa isojen ikkunoiden eteen tai alle, pystysuoraan seinälle tai sisustuselementtinä kylpyhuoneeseen tai eteiseen.

Purmon Kos V soveltuu moderniin sisustukseen. Kuvassa patteri piilottelee päälle liimatun peilin alla.
Purmon Kos V soveltuu moderniin sisustukseen. Kuvassa patteri piilottelee päälle liimatun peilin alla.

Nykyaikaiset patterit voidaan integroida osaksi penkkiä tai vaikkapa pöytää. Inspiroidu uusien ratkaisujen tarjoamista mahdollisuuksista ja katso lähin jälleenmyyjäsi tästä.

Delta Bar från Purmo
Purmon Delta Bar on pöytään integroitu jaeradiaattori.

SparaSpara

Öljytäytteinen sähkölämmitin – Mikä se on?

Öljytäytteinen sähkölämmitin – Mikä se on?

Öljytäytteinen sähkölämmitin on nimensä mukaisesti patteri, jonka sisällä on öljyä. Kaikki Purmon öljypatterit on täytetty ympäristöystävällisellä kasviöljyllä. Öljytäytteinen sähköpatteri toimii samalla periaatteella kuin vesikiertoiset patterit öljyllä täytetyn paneelin tarjotessa huoneeseen säteilylämpöä. Radiaattorin nimitys tuleekin tämän säteilylämmön englanninkielisestä termistä “radiant heat” ja näin ollen säteilylämmön osuus patterissa on yli 50 %. Ihmiskehon aistima lämpö on nimenomaan säteilylämpöä, josta hyviä esimerkkejä ovat aurinko tai vaikkapa nuotiosta hehkuva lämpö. Loppuosa tällaisten pattereiden tarjoamasta lämmöstä koostuu konvektiolämmöstä, millä tarkoitetaan pattereiden pintojen kautta kiertävää ja siten lämpiävää huoneilmaa.

1. Öljytäytteinen sähkölämmitin luovuttaa pehmeän lämmön

Yalin uudessa öljytäytteisessä sähkölämmittimessä on lämmön pehmennystoiminto ThermoSoft 2.0, jolla lämmitin lisää mukavuutta ja lämpöä. Tällä toiminnolla varustetut Purmon tuotteet ovat täynnä ympäristöystävällistä kasviöljyä. Kun lämmittimet lämpenevät, ne päästävät pehmeää ja säteilevää lämpöä pehmennystoiminnon ja elektronisen termostaatin ansiosta. Termostaatin tarkkuus on jopa 0,2 °C.

2. Vähemmän pölyn pyörimistä

Vietämme paljon aikaa sisätiloissa, joten on hyvinvointimme kannalta tärkeää että sisäilma lämmitetään ”hygieenisesti”. Purmon lämmittimet vähentävät pölyn pyörimistä lämmittimen sisällä ja on iso etu esimerkiksi allergikoille eivät ne haise epämiellyttävästi palavalle pölylle. Toisin kuin vanhat bi-metalliset avoimet lämmittimet, jotka kuumentavat ilmaa kierrättämällä sen lämmittimen läpi, ovat öljytäytteiset lämpölämmittimet täysin suljettuja ja takaavat tasaisen lämmityksen. Ne lämmittävät pehmeästi ja mukavasti, eivätkä kuivata ilmaa tai ihoa. Purmon öljytäytteinen sähkölämmitin on turvallinen, hiljainen ja hajuton valinta.

3. Valmiusnopeus

Öljytäytteisten sähkölämmittimien teknologia perustuu lämmönjohtamiskykyyn. Ne lämmittävät kiertävän nesteen suljetussa järjestelmässä ja saavuttavat halutun lämpötilan lyhyessä ajassa. Esimerkiksi silloin kun aurinko alkaa lämmittää huonetta, termostaatti kytkeytyy pois päältä kunnes huoneen lämpötila laskee alle valitsemasi asetuksen. Valmiusnopeus on yksi tärkeimmistä edellytyksistä energian säästämisessä. (Tämä esimerkiksi lattialämmitysjärjestelmään verrattuna, joka reagoi hitaammin lämpötilavaihteluihin.)

4. Energiansäästö

Purmo huolehtii ympäristöstä ja on sitoutunut tuottamaan lämmittimiä, jotka vähentävät energian kulutusta ja lämmityskuluja (verrattuna vanhoihin bi-metallisiin lämmittimiin). Siksi Purmon lämmittimissä on modernit termostaatit ja tarkka lämpötilan säätö, joka lämmittää täsmälleen tarpeen mukaan ja tuhlaamatta. Ollessasi poissa kotoa voit modernin teknologian avulla säätää lämpötilaa Touch E3 ohjausyksikön avulla. Useimmat sähkölämmittimimme tukevat tätä tekniikkaa. Näin voit etänä lisätä lämpöä niin, että rakennus on lämmitetty kun saavut, joten se sopii loistavasti esimerkiksi mökin lämmittämiseen. Joissakin lämpöpatterimalleissa on toiminto jolla voit hallita kaikkien huoneiden lämpötilaa erikseen.

5. Ympäristöystävällisyys

Purmo on sitoutunut tuottamaan ympäristöystävällisiä sähkölämmittimiä jokaisen tuotteen elinkaaren ajan. Tuotantoprosessissa käytetään 100-prosenttisesti kierrätettäviä materiaaleja aina kun mahdollista. Purmon lämmittimet ovat täynnä biohajoavia kasviöljyjä ja koska lämmittimet toimivat sähköllä, niitä voidaan käyttää vihreillä energianlähteillä, kuten aurinko, tuuli ja vesi.