Kannattaako vanhojen pattereiden huolto?

Kannattaako vanhojen pattereiden huolto?

Vanhojen pattereiden huolto vai vaihto uusiin – kumpi kannattaa pitemmän päälle? Radiaattorit, tai kansanomaisemmin patterit, ovat kestäviä. Aivan liian kestäviä. Ne ovat niin kestäviä, että olemme oma-aloitteisesti alkaneet maalata niitä itse, vaihtaa niiden termostaatteja ja putkiston osia, piilottaa niitä kehikoiden sisälle ja huoltaa niitä tappiin saakka. Me vaihdamme pattereita ani harvoin.

Vesikiertoinen lämpöpatteri on yleensä valmistettu kokonaan teräksestä. Teräs on lujaa ja kestää kulutusta. Maalipinnan pikkunaarmut ovat helposti korjattavissa, ja jos pyyhit siitä pölyt ja ilmaat sen säännöllisin väliajoin, sama patteri voi palvella sinua vuosikymmenien ajan. Mutta niiden vaihtaminen on yhtä helppoa kuin pintaremontti tai keittiökaappien, tapettien tai sisustuksen uusiminen.

Inspiroidu laajasta vesikiertoisten sisustuspattereiden ja öljytäytteisten sähköpattereiden valikoimastamme. Pyydä sähköasentajalta (jos valitset sähköpatterit) tai putkiasentajalta (jos valitset vesikiertoiset patterit) neuvoja vaihtamisen suhteen. Ammattilainen osaa sanoa helposti, minkä kokoisen lämpöpatterin tarvitset sekä millaiset liitännät vaihtamiseen vaaditaan.

Vinkkejä – vanhojen pattereiden huolto ja vaihto

  1. Jos haluat antaa huoneelle kerralla oikein kunnon piristysruiskeen, tutustu erilaisiin patterivaihtoehtoihin! Vanhojen pattereiden huolto on yksinkertaista, mutta (!) myös niiden vaihto on helpompaa kuin luuletkaan. Kyseessä ei ole pelkkä pitkän aikavälin taloudellinen hyöty vaan myös se, miten haluat sisustaa kotisi!
  2. Jos haluat remontoida koko lämmitysjärjestelmäsi, useimmiten on kannattavaa vaihtaa myös lämpöpatterit. Nykyaikaiset lämpöpatterit ovat energiatehokkaita, ja ne on suunniteltu matalalämpöjärjestelmiin. Jotta ne toimisivat tehokkaasti juuri sinun lämmitysjärjestelmässäsi, ne pitää mitoittaa lämmönlähteen – joka voi olla esimerkiksi maalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu – mukaisiksi. Saatavilla on jokaiselle lompakolle ja jokaiseen sisustukseen sopivia malleja.
  3. Vesikiertoiset lämpöpatterit voit normaalisti maalata itse – vaikka emme suoranaisesti suosittelekaan sitä.
  4. Myös sähköpattereista on nykyisin saatavilla tyylikkäitä, moderneja ratkaisuja sekä retrosisutukseen että moderniin ilmeeseen.

Patterin puhdistus – kuinka se tulisi hoitaa?

Patterin puhdistus – kuinka se tulisi hoitaa?

Suursiivouksen ja pattereiden puhdistamisen aika? Pöly kerääntyy valitettavasti huonekaluille, listoille, … oikeastaan kaikille pinnoille, lämpöpatterit mukaan luettuna. Patterit kannattaa pyyhkiä pölystä noin kerran kuukaudessa, koska muuten lika tarttuu niihin kiinni ja tekee niiden puhdistamisesta hankalampaa.

Patterin puhdistus pölynimurilla

Pölyä kerääntyy usein lämpöpatterin sisälle konvektoripellin ympäristöön. Patteriharjan avulla pääset käsiksi patterin takana olevaan pölyyn. Purmolla on patteriharjoja sekä paneelilämpöpattereita että jaeradiaattoreita varten. Jotkut patterit on mahdollista kääntää poispäin seinästä, jolloin imurointi niiden takaa onnistuu helposti. Jos tämä ei onnistu omalla kohdallasi, pölynimuriin on saatavilla erilaisia suukappaleita, joiden avulla pääset patterin takapuolelle. Pehmeän patteriharjan avulla on helppo imuroida myös patteri lattian imuroinnin yhteydessä. Kuiva pöly nousee helposti ilmaan, jolloin sen keräämisestä tulee hankalampaa. Kostuta mikrokuitukangas puhdistussumutteella ja käytä sitä kevyeen puhdistukseen.

patteriharja

Eroon hankalista tahroista – Patterin puhdistus

Patterin puhdistus voi tapahtua myös mäntysuovalla tai saippualla. Älä käytä ammoniakkia tai hankaavia ainesosia sisältäviä puhdistusaineita. Mikäli alkuperäinen maalipinta on vaurioitunut, sitä voi korjata alkuperäisellä korjausmaalilla, jota on saatavilla asiansa osaavissa LVI-liikkeissä. Purmon standardiväri on valkoinen RAL 9016. Toinen toimiva ratkaisu on kietoa kostea riepu vaateripustimen ympärille. Näin pääset sekä lämpöpatterin taakse että sisäväleihin!

Hygieeniset lämpöpatterit

Jos olet erityisen herkkä pölylle, kannattaa harkita Purmo Hygiene -lämpöpatteria. Siinä ei ole sisään rakennettua konvektiopeltiä. Tästä johtuen sen lämmöntuotanto on hiukan alhaisempi, mutta vastalahjaksi saat lämpöpatterin, jonka puhdistaminen on helppoa kaikilta puolilta. Hygieenisessä lämpöpatterissa ei ole sivupeltejä eikä yläritilää, joten pölyriepu tai harja mahtuvat hyvin vettä sisältävien paneeleiden väliin. Purmon Delta jaeradiaattorit ovat myös hygieniasertifioituja, koska pölyn poistaminen on mahdollista niiden kaikilta pinnoilta.

Purmo Delta
Purmo Delta on yksi Purmon kolmesta hygieniasertifikaatin saaneesta, suljettuun vesikiertoiseen järjestelmään tarkoitetusta lämpöpatterista. Saatavilla sekä valkoisena että 70 eri värisävyssä.

Uudet öljytäytteiset lämpöpatterit pitävät sisäilman hyvänä

Rettig ICC:n tutkimus- ja kehitysvastaava Mikko Iivonen toteaa:

– Ilmassa leijuva, VANHAN avoimen sähköpatterin (niin kutsutun ”leivänpaahtimen”) läpi lentävä pöly palaa helposti yli 70 asteen lämpötilassa, ja pienimmät hiukkaset jopa sitä alhaisemmassa lämpötilassa. Emme suosittele sähköpattereita, joiden pintalämpö on yli 70 astetta. Joissakin vanhoissa avoimissa sähköpattereissa (”leivänpaahtimissa”) voi olla jopa yli 200 asteen sähkövastus. Pöly palaa sellaisissa lämpötiloissa, mikä saa ilman tuntumaan kuivalta.

– Ilman kuivuus johtuu osittain pölyn palamisesta, mutta ennen kaikkea siitä, että ilman ollessa kosketuksissa kuumiin metallipintoihin sen sähköinen tasapaino muuttuu. Ilman virratessa lämpimiä metallipintoja pitkin tasapaino muuttuu positiivisemmaksi, eli positiivisten ionien määrä kasvaa. Yhdessä nämä molemmat ilmiöt heikentävät asunnon ilmanlaatua.

Erään asunnon avoimien lämpöpattereiden öljytäytteisiin vaihtamisen yhteydessä asunnon ilman laatu mitattiin, sekä ennen vaihtoa että sen jälkeen. Mittauksen suorittaja, insinööritoimisto Kronqvistin Marcus Jansson totesi, että uusiin lämpöpattereihin vaihtamisen jälkeen asunnon sisäilma tuntui viileämmältä kuin ennen – huolimatta siitä, että lämpötila pysyi samana.

– Toinen huomionarvoinen asia on se, että asunnon vanhojen sähköpattereiden pinnan korkeimmaksi lämpötilaksi mitattiin 95 celsiusastetta. Tämä aiheuttaa jo tulipalon vaaran, aivan kuten vanhojen sähköpattereiden ja pistorasian sisällä oleva pöly, Jansson sanoo.

– Ihmiset kokevat huoneilman kuivana esimerkiksi kuumien lämpöpattereiden vuoksi. Kuumuuden tunteen aiheuttaa kuitenkin itse asiassa palava huonepöly ja nk. vanhojen lämpöpattereiden aiheuttama muutos ilman sähkötasapainoon, Mikko Iivonen toteaa.

Vaihtamalla vanhat sähköradiaattorit saatiin parempi sisäilmasto

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Torju kylmä veto ikkunoista radiaattoreilla

Torju kylmä veto ikkunoista radiaattoreilla

Me kutsumme sisätiloissa liikkuvaa ilmaa vedoksi. Veto siirtää lämpöä iholtamme ilmaan, minkä tunnemme viileytenä. Lämpöhävikin määrä riippuu suurelta osin ympärillämme liikkuvan ilman nopeudesta, ja vähäinenkin nopeuden kasvu lisää kehon lämpöhävikkiä tuntuvasti. Suuret ilmannopeudet saattavat johtua esimerkiksi kylmästä ikkunasta, lattiasta tai seinistä. Veto on erityisen tavallista ikkunoiden alla, koska viileä ikkunalasi viilentää sitä koskettavaa ilmaa. Koska kylmä ilma on lämmintä raskaampaa, se valuu alaspäin ja peittää lattian kuin kylmä matto. Kylmä ilma viilentää lattiaa ja jalkoja, ja koko huone tuntuu kylmältä. Ikkunan lähellä istuva henkilö saattaa kokea kylmän ilman vetona.

Torju kylmä veto

Torju kylmä veto sijoittamalla ikkunan alle lämpöpatteri. Siitä ylös nouseva lämpövirtaus ehkäisee kylmän ilman valumista alaspäin. Vedon tunne katoaa ilman nopeuden ollessa korkeintaan 0.10-0.15 m/s.

Jos lämpöpatteria ei asenneta ikkunan alle, tuloksena on usein lämmön antaman miellyttävyyden heikentyminen ja lämpöhävikin lisääntyminen.

 

Lämpöpatterin paras sijainti on ikkunan alla, koska silloin se ehkäisee kylmän ilman leviämistä lattialle. Patterin lämpösäteily kompensoi myös viileän ikkunalasin hohkaamaa kylmyyttä. Lämpöpattereita on saatavilla sekä standardimallisina että sileällä etupaneelilla. Valitse konvektori, jos haluat todellisen tehopaketin. Kun etsit tyylikästä yksityiskohtaa sisustukseen, valitse jaeradiaattori. Kaikki näistä vaihtoehdoista mahtuvat ikkunan alle.

Lämpöpatterin voi asentaa myös sisäseinälle. Siitä on joissain tapauksissa hyötyä, varsinkin jos ikkunan alla on vähän tilaa. Se ei kuitenkaan ole paras mahdollinen ratkaisu energianäkökulmasta katsottuna, koska patterin sijoittaminen sisäseinälle lisää tilan lämpöhävikkiä. Ikkunan viereen asennettu pystysuora lämpöpatteri kompensoi kylmää vetoa muttei kuitenkaan estä sitä.

Sisäseinille tai ikkunan viereen asennetut pystysuorat ja vaakasuorat lämpöpatterit antavat toisaalta miellyttävän lämmön tunteen, kun niiden ohi kuljetaan. Tällaiset ratkaisut ovat usein myös arkkitehtonisesti tyylikkäitä.

Radiaattorin ilmaus – 5 helppoa vaihetta

Radiaattorin ilmaus – 5 helppoa vaihetta

Radiaattorin ilmaus on tärkeää, jotta saavutettaisiin tasainen ja miellyttävä lämpötila. Varsinkin syysiltojen kylmetessä ja talven tehdessä tuloaan on mukavaa, kun asunnon lämpöpatterit toimivat moitteettomasti. Vanhempien lämmitysjärjestelmien lämpöpattereissa saattaa olla ilmaa. Ilma on poistettava, jotta lämpöpatteri voisi täyttyä vedellä ja lämmittää kunnolla. Lämpöpatterissa saattaa olla ilmaa, jos se lämpenee epätasaisesti, tai jos siitä kuuluu ääniä. Jokin osa lämpöpatteria saattaa tuntua kylmältä. Ilmaus suoritetaan työkaluilla, joita on erityyppisiä riippuen lämpöpatterin ilmaruuvin tyypistä.

Radiaattorin ilmaus – 5 vaihetta

  1. Paikallista aluksi ilmaruuvi. Useimmiten se on lämpöpatterin yläosassa joko oikeassa tai vasemmassa kulmassa, ja vastakkaisella puolella kuin termostaatti.
  2. Selvitä, millaisen työkalun tarvitset ilmaruuvin kiertämiseen. Ilmausvaimia on erilaisia, mutta useimmiten niissä on neliskanttinen ruuvausmekanismi.
  3. Aseta venttiilin alle astia. Peittele lattia sen ympäriltä rievuilla tai sanomalehdillä.
  4. Avaa ilmaruuvi ilmausavaimella hyvin hitaasti ja varovasti. Avaa vain sen verran, että ilma alkaa sihistä ulos lämpöpatterista. Jos avaat ruuvin kokonaan, ulos tulee myös vettä. Kun Lämpöpatterista alkaa tulla vettä, kierrä venttiili takaisin kiinni.
  5. Lämpöpatterisi on nyt ilmattu ja toimintakunnossa! Onneksi olkoon!

 

Lämpöpattereita ei yleensä tarvitse juurikaan huoltaa. Vanhan lämpöpatterin vaihtaminen nykyaikaisempaan on myös helppoa.

Purmo paneeliradiaattorit on kehitetty moderneja vesikiertoisia keskuslämmitysjärjestelmiä varten. Ne käyttävät vain vähän vettä ja niiden konvektiopinta on suuri. Yhdessä nämä ominaisuudet antavat hyvin lyhyen reaktioajan ja tekevät siten lämmityksestä taloudellista. Purmo paneeliradiaattorit valmistetaan korkeatasoisista materiaaleista ja laadukkaista osista. Normaalisti käytettyinä niillä on pitkä elinkaari.

Tyylikäs mustavalkoinen keittiön sisustus

Tyylikäs mustavalkoinen keittiön sisustus

Minimalistinen keittiön sisustus on edelleen suosittua. Johtoajatuksena on “less is more”, mikä näkyy suorina linjoina, vähinä huonekaluina ja avarina pintoina. Lopputuloksena on yksinkertaisen tyylikäs ja siistin oloinen keittiö. Jos keittiön sisustus toteutetaan vielä mustavalkoisena, saadaan kokonaisuuteen aimo annos ajattomuutta. Usein toistuvia teemoja ovat piilossa olevat sisäänrakennetut kodinkoneet, saumattomat tasot ja korkeakiiltoiset lattiat esimerkiksi marmorista. Kontrastien luominen onnistuu käyttämällä korostusvärejä tai geometrisiä muotoja huonekaluissa, kaakeleissa tai tekstiileissä. Lämpimämmän tunnelmasta saa puolestaan lisäämällä keittiön sisustukseen erilaisia luonnonmateriaaleja kuten puuta, messinkiä tai kuparia. Yksi vaihtoehto on tietenkin asentaa käytännöllinen sisustuspatteri, joka tuottaa miellyttävää lämpöä ja mukavuutta koko keittiöön.

Keittiön sisustus designradiaattoreilla

Keittiön sanotaan olevan kodin sydän ja se vaatii luotettavan lämmönlähteen luomaan tilasta viihtyisän ja mukavan. Tämä pystysuuntainen sisustuspatteri on suunniteltu täyttämään keittiön lämmöntarve. Delta Twin omaa pehmeän ja sulavan muotoilun, mikä tekee siitä käytännölisen ja tyylikkään yksityiskohdan keittiön sisustukseen. Siihen voidaan asentaa myös sähköpatruuna, jonka avulla voidaan tarvittaessa ylläpitää ns. mukavuuslämpöä myös lämmityskauden ulkopuolella.

Delta-sarjan tyylikkäät sisustuspatterit soveltuvat vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Tunnusomaista näille laadukkaille pattereille on jännittävä muotoilu sekä optimaalinen käytettävyys. Niiden avulla on helppoa luoda inspiroiva ja uniikki ilme, joka vangitsee katseen tilassa kuin tilassa. Tuotteen päätavoitteena on luonnollisesti luoda mukava sisäilmasto, mutta samalla se voi tuntua houkuttelevalta ja luoda tilaan tietynlaista luonnetta. Desiginvalikoima on jatkokehitetty ajattoman elegantista Purmo Delta -mallistosta, josta on edelleen saatavilla laaja perusvalikoima.

Purmo Delta Bar

Purmo-Kos-red-kitchen-modern
Sisustuspatteri Paros on saatavilla useissa sävyissä vahvoista pastelliväreistä himmeämpiin struktuuriväreihin.

Pystysuuntaisen Paros sisustuspatterin sileä pinta jatkuu pehmeitä linjoja mukaillen sivuille ja aina taakse asti. Tämä huomiota herättävä ominaisuus tekee siitä lähes vastustamattoman koskea ja takuuvarman puheenaiheen vaikkapa illanistujaisissa. Lisätarvikkeena saatava ruostumattomasta teräksestä valmistettu pyyheteline tuo käytännöllisen lisän tämän patterin kauniiseen muotoon.

Perinteikäs lämmitin ripauksella huipputekniikkaa

Perinteikäs lämmitin ripauksella huipputekniikkaa

Purmon Delta on kaunis ja perinteikäs lämmitin, joka yhdistää nostalgiaa ja hienostuneinta tuotantotekniikkaa. Jaeradiaattoreihin kuuluva lämmitin tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia, oli kyseessä sitten vanhan talon peruskorjaus tai pieni pintaremontti särmikkääseen keskusta-asuntoon. 

Tältä se näyttää: Vanha patteri, josta törröttää rautaiset kylkiluut sekä kuuluu kauas hurina, surina ja veden lorina. Ainutlaatuinen, nostalginen ulkomuoto ei kuitenkaan kerro aivan koko totuutta. Kyseessä on nimittäin 2000-luvulle tuotu klassikko eli Delta, joka yhdistelee vanhan patterin charmia sekä runsainmitoin uusinta huipputekniikkaa.

Perinteikäs lämmitin on nimetty D-profiiliteräsputken mukaan. Muotoilun taustalla on muutakin kuin että se näyttää kauniilta: verrattuna klasseseen poikkileikkaukseen, muoto varmistaa ihanteellisen lämmöntuoton. Tämän vuoksi lämpöpatteri on erittäin tehokas ja lämpö jakautuu tasaisesti. Lämmitin valmistetaan lasertekniikalla, jolla saumat saadaan hitsattua täysin näkymättömiksi ja patterin pinta on täysin tasainen. Saumat ovat myös sisäpuolelta tasaiset, minkä vuoksi lämmittimen sisäinen kitka ja ruostumisriski on pieniä. Lämpöpatteri on myös uskomattoman hiljainen, sillä vesi kiertää saumattomissa putkissa äänettömästi. Hyvästi hurina, surina ja lorina!

Jotta puhdistus olisi mahdollisimman helppoa, patterin putkien väliin on jätetty kunnolla tilaa. Lämmitin ei myöskään kerää pölyä, kuten vanhat patterit.

Perinteikäs lämmitin Delta – Tekniset tiedot ja saatavuus

Delta Laserline radiaattoreiden rakenne muodostuu jakeista, jotka on laserhitsattu yhteen. Korkeudet ovat 155, 300-3000 mm ja pituudet radiaattoreiden kuljetettavuuden rajoissa 200-2500 mm. Tätäkin pidemmät radiaattorit valmistetaan sopivan mittaisina osina, jotka yhdistetään asennuspaikalla. Radiaattoreiden syvyys, eli putkirivien lukumäärä, on 2-6. Delta Laserline radiaattorit valmistetaan mittatilaustyönä. Tietyin rajoituksin on saatavana myös muita kuin tämän esitteen taulukoissa ilmoitettuja korkeuksia korkeusalueella 300-3 000 mm. Tilauksessa tulee olla mukana valmistuksen kannalta riittävät mittatiedot.

Delta radiaattoreita on saatavana myös kulma- ja kaarimalleina. Kun huomioidaan vielä laaja värivalikoima, on selvää, että ainutlaatuinen lämmitin sopii moneen kotiin ja tarkoitukseen.

Delta-sarja alkaen 284 €. Pattereilla on 10 vuoden takuu. Löydä lähin jälleenmyyjä!

Delta lämmitin
Purmon Delta-sarja valmistetaan perinteitä kunnioittaen, ripauksella huipputekniikkaa.

Patteri sisustuselementtinä nykyaikaisissa rakennuksissa

Patteri sisustuselementtinä nykyaikaisissa rakennuksissa

Niin hyvin kuin moderni patteri sisustuselementtinä toimiikin, valitaan moneen uuteen taloon nykyään lattialämmitys. Kun lämmitys hoituu “näkymättömästi”, ei pattereita tarvitse ottaa huomioon sisustusta suunniteltaessa ja huonekaluja valittaessa. Vaikka tämä suuntaus yhä jatkuukin vahvana, ei se ole enää ainoa vaihtoehto nykyaikaisissa uudisrakennuksissa. Lämpimiin lattioihin vetoaminen ei sekään ole enää yhtä vahva perustelu tämän päivän hyvin eristetyissä taloissa, joissa matalalämpöjärjestelmät saavat aikaan sen, että lattian pinnassa lämpötila pysyy jalkoja alhaisempana. Lattian kokeminen lämpimäksi onkin vahvasti sidoksissa lattiassa käytettyyn materiaaliin sekä sen kykyyn johtaa lämpöä.

Patterit ovat kehittyneet paljon 40 vuoden takaisista kömpelöistä lämmityslaitteista. Modernit patterit toimivat erinomaisesti myös matalalämpöjärjestelmissä, mistä on etua etenkin saneerausmielessä, sillä lattialämmityksen asentaminen ei aina ole edes mahdollista. Niillä on myös monia muita etuja. Esimerkiksi patteri sisustuselementtinä ei ole enää lainkaan vieras ajatus nykyaikaisessa sisustuksessa. Lisäksi patterit estävät ikkunoista tulevan kylmän ilman leviämistä huoneeseen, mistä on selkeä hyöty varsinkin talviaikaan. Lisäksi patteri tarjoaa miellyttävää säteilylämpöä, jonka on osoitettu olevan merkittävässä osassa siinä, miten ihmiset kokevat lämmön. Vähän samaan tapaan kuin istuisi nuotion lämmössä.

Oikein matala tai pystysuuntainen patteri sisustuselementtinä

Joskus kyse on tilasta, joskus sisustuksesta. Vertical on vastaus kaikkiin tarpeisiin. Vertical on pystyyn asennettu perinteinen teräslevyradiaattori, joka auttaa käyttä15mään seinätilan tehokkaasti hyväksi. Sama lämmitysteho, korkealaatuinen suunnittelu ja rakenne käännettynä 90 astetta. Ohut ja huomaamaton radiaattori tuottaa lämpöä tehokkaasti myös silloin, kun tilaa on vähän. Verticaliin on saatavilla toiminnallisuutta parantavia lisävarusteita, kuten kätevä pyyheliinatanko. Erikoistilauksena VR-malli on myös saatavana sinkitettynä ja maalattuna. Purmon paneeliradiaattorit on tarkoitettu suljettuihin vesikeskuslämmitysjärjestelmiin.

Moderni pystysuuntainen sisustusradiaattori on sisustuselementtinä monipuolinen, sillä saatavilla on useita malleja ja erilaisia ratkaisuja jaeradiaattoreista mataliin konvektoreihin. Kaiken lisäksi värivaihtoehtoja on yli 70. Joten enää ei ole mitään syytä olla ottamatta pattereita huomioon sisustuksessa.

Asunto-osuuskunnan lämmitysjärjestelmän vaihto
Purmo Vertical on tavallinen peruspatteri, joka on saatavissa yli 70 eri väreissä.

Patteri sisustuselementtinä

Hyviä vaihtoehtoja estää ikkunoista tulevan kylmän ilman leviäminen huoneeseen ovat vaikkapa jaeradiaattori Delta tai konvektori Kon.

Sisusta pattereilla – tyylikkäästi ja helposti!

Sisusta pattereilla – tyylikkäästi ja helposti!

Uudista kotisi helposti tyylikkäillä pattereilla. Usein näkee vanhoja uudelleen maalattuja pattereita tai kehikoilla peitettyjä pattereita, mutta nykyään voit kuitenkin myös sisustaa kotisi uusilla pattereilla. Tutustu Purmon lämpöpattereihin ja sisusta pattereilla!

Tyylikäs Kos – Sisusta pattereilla

Kos on edestä sileä patterimalli, joka henkii ajatonta eleganssia. Kauniit sivulevyt varmistavat, että se on linjakas joka puolelta katsottuna. Näin upea patteri sopii minne vain. Kosia on saatavana puhtaissa väreissä, kiiltopintaisena ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuna. Kauniin ruostumattomasta teräksestä valmistetun pyyhetangon avulla saat Kosista irti kaiken hyödyn.

Kos on yksi kauneimmista pystyyn asennettavista lämpöpattereista. Siinä on myös suuri lämmitysteho älykkään konvektioteknologian ansiosta. Konvektorilevy on sijoitettu pystysuoraan patterin sisälle, joka onkin ainoa oikea tapa lämmöntuoton ja tehokkuuden kannalta. Kos tuo huoneeseen virtaviivaista tyylikkyyttä ja ihanaa lämpöä.

Delta – Upea design-patteri

Delta on desing-patteri, jossa yhdistyvät moderni arkkitehtuuri ja perinteiset lämmitystekniikat. Laserhitsauksen ansiosta se on lähes saumaton ja sileäsaumainen. Patterin sisällä laserhitsaus estää hitsausjäämien kerääntymistä ja vähentää kitkaa ja korroosiota. Tuloksena on hiljaisempi, tehokkaampi patteri, joka myös kestää pidempään. D-muotoiset profiilit, joista Delta Laserline on saanut nimensä, eivät ole vain houkuttelevan näköiset vaan ne myös parantavat suorituskykyä jopa 10% verrattuna perinteiseen patteriin.

Sisusta toimisto upealla patterilla, kuten tällä kauniilla, kaarevalla Purmon Deltalla.
Sisusta toimisto upealla patterilla, kuten tällä kauniilla, kaarevalla Purmon Deltalla.

Deltassa hienoa on se, että voit saada täsmälleen sellaisen patterin kuin haluat ja ihan minne haluat. Patterisi voi olla pitkä, lyhyt, pysty- tai vaakasuuntainen tai minkä värinen vain. Se sopii yhtä hyvin vanhan remontointiin ja uuden rakentamiseen. Sitä on saatavilla 28:ssa eri korkedessa ja halutessasi voit valita minkä tahansa korkeuden väliltä 300 – 3000 mm.

Delta Column Bench

Meidän mielestämme lämmitysratkaisu ei ole asia, jonka kanssa on vain opittava elämään, vaan sen pitäisi parantaa elämisen laatua. Tässä on täydellinen muodon ja toimivuuden yhdistelmä. Delta Column Bench tarjoaa kaikki laserhitsatun Delta-malliston edut huonekaluissa, jotka korostavat tilaa. Delta Bench V mallissa on pystysuuntaiset jakeet. Yksityiskohdat kruunaavat kaiken, kaikki kytkennät ovat näkymättömissä. Eikö olekin upeaa, että käytännöllinen esine voi olla näin kaunis?

Delta Column Bench

Sisusta pattereilla! Ota yhteys jälleenmyyjiimme ja kysy lisää tai pyydä tarjous.

Sopiva lämmitysjärjestelmä kylpyhuoneeseen

Sopiva lämmitysjärjestelmä kylpyhuoneeseen

Kylpyhuone on tärkeää pitää lämpimänä, sillä suihkun tarve voi tulla yllättäenkin ja silloin tilan on oltava valmiina käyttöön. Voi nimittäin olla, että pitkän työpäivän jälkeen haluat päästä rentouttavaan kylpyyn. Kylpyhuone on yksinkertaisesti paikka, jossa mukavuus ei ole neuvottelukysymys. Joten kuinka valita kylpyhuoneeseen oikea lämmitysjärjestelmä?

Kylpyhuone on yksi kodin käytetyimpiä huoneita. Jokapäiväisen käytön ohella se on ainoa huone jonka lattia altistuu säännöllisesti vedelle ja kosteuden tiivistymisestä aiheutuneelle lämmölle. Lattialämmitys on hyvä ratkaisu tähän ongelmaan. Lattialämmitys kuivattaa veden nopeasti ja pitää kylpyhuoneen lattian mukavan lämpimänä. Keraaminen pinta tuntuu koskettaessa kylmältä, minkä vuoksi märkätiloissa pintojen lämmitys nostaa mukavuutta merkittävästi. Jos haluat kylpyhuoneeseen ehdotonta luksusta, yhdistä lattialämmitys tyylikkääseen pyyhekuivaimeen.

Pyyhekuivain on käytännöllinen lisävaruste, joka osoittaa nopeasti arvonsa arjessa ja tuo kylpyhuoneeseen lisää viihtyvyyttä. Näppärä sisustaja tiedostaa myös pyyhekuivaimen arvon eleganttina sisustusyksityiskohtana. Pidätkö enemmän minimalistisista, selkeistä linjoista vai klassisen pyöristetyistä malleista? Tuleeko pyyhekuivain suuren perheen käyttöön vai asennetaanko se vierashuoneeseen?

Sen lisäksi, että perheen pyyhkeet ovat aina ihanan lämpimiä, pyyhekuivain on suunniteltu täyttämään korkeat laatu- ja toiminallisuusvaatimukset. Purmo kylpyhuoneen pyyhekuivaimet voidaan kytkeä mallista riippuen esimerkiksi vesikeskuslämmitysjärjestelmään, kun taas Purmo tarjoaa laajan valikoiman sähkökäyttöisiä pyyhekuivaimia.

Vesikiertoiset pyyhekuivaimet – Lämmitysjärjestelmä kylpyhuoneeseen

Purmon vesikiertoiset pyyhekuivaimet voidaan liittää suoraan vesikeskuslämmitysjärjestelmään. Monessa tapauksessa pyyhekuivain täyttää kylpyhuoneen lämmöntarpeet kokonaan. Lisävarusteena on sähköpatruuna, 300-600 W, sekä yksitieventtiili, joka mahdollistaa 1-putki- tai 2-putkijärjestelmän kytkennät.

Jotkut Purmon vesikiertoisista pyyhekuivaimista on varustettu sähkövastuksilla. Sähkövastus toimii joko kiinteällä asennuksella tai pistokkeella. Kaikki sähköasennukset tulee suorittaa valtuutetulla sähköasentajalla. Monet malleista on saatavilla sähköisenä, mutta tarjolla on myös yhdistelmäjärjestelmiä, jolloin sähkövastus toimii kiertovesijärjestelmän lisävarusteena. Isompi pyyhekuivain on sopiva lämmitysjärjestelmä kylpyhuoneeseen.

Purmo Andros M lämmitysjärjestelmä kylpyhuoneeseen
Puhdaslinjainen pyyhekuivain Purmo Andros M

Sähkökäyttöiset pyyhekuivaimet

Purmon sähkökäyttöiset pyyhekuivaimet on varustettu lämpösäätimellä, joka pitää huolen, että kuivaimen lämpötila on aina optimaalinen. Osa malleista sisältää ajastimen, jolla pyyhekuivain voidaan säätää päälle 2–8 tunniksi. Heille, jotka haluavat pitää pyyhekuivaimen joko päällä tai suljettuna, löytyy malleja joissa on kätevä virtakytkin. Pyyhekuivain voidaan kytkeä pistotulppaliitännällä suoraan pistorasiaan. Jos kokonaisuudesta halutaan mahdollisimman tyylikäs ja siisti, sähköliitäntä voidaan upottaa seinärakenteeseen. Suosittelemme, että sähköasennukset jätetään alan ammattilaiselle!

Jarl lämmitysjärjestelmä kylpyhuoneeseen
Jarl on täydellinen valinta kylpyhuoneeseen tai keittiööön, jossa tarvitaan paljon kuivumistilaa. Jarl on varusteltu kätevällä ajastimella.

Lattialämmitys kylpyhuoneeseen?

Lattialämmitys löytyy lähes puolesta uusista vastarakennetuista taloista. Lattialämmitys on täysin huomaamaton ja sen tasainen lämpösäteily tarjoaa miellyttävän pehmeää lämmöntuntua. Lattialämmitys on lähes standardi uusissa rakennuksissa, mutta vanhoissa taloissa asennuksen suhteen kannattaa olla tarkkana. Erityisesti kunnostus- tai remonttitöiden osalta on hyvä pitää mielessä, että rakennuksella täytyy olla riittävästi korkeutta.