Pienennä kodin sähkönkulutusta – Energiatehokkaammat patterit?

Pienennä kodin sähkönkulutusta – Energiatehokkaammat patterit?

Miten pienentää lämmityssähkönkulutusta? Ovatko energiatehokkaammat patterit ratkaisu siihen? Onko sellaisia edes olemassa? Moni miettii mahdollisuuksia pienentää kodin tai vapaa-ajan asunnon lämmityssähkönkulutusta. Keinoja on tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana lukuisia alkaen rakennuksen rakenteiden lisäeristämisestä. Ikkunoiden ja ovien vaihto tiiviimpiin, ylä- ja alapohjan eristeiden lisääminen, ulkovaipan eristäminen ja niin edelleen ovat hyviä keinoja – joskin kalliita ja jossain kohdin myös takaisinmaksuajan suhteen kannattamattomia.

Nopeita ja hyödyllisiä keinoja ovat lämmityksen ohjaustekniikkaan, lämmönluovutukseen ja talteenottoon perustuvat ratkaisut. Ilmalämpöpumppu on ollut yksi suosituimmista ja nopeasti itsensä maksavista keinoista. Tosin se ei aina yksin Suomen ilmasto-olosuhteissa riitä, vaan se vaatii erilaisia peruslämmitysmuotoja tuekseen kuten varaavan tulisijan, mikäli sellainen on tai on mahdollista asentaa. Jotain on kuitenkin unohtunut? Pientalorakentamisessa 80-luvulla sähkölämmitys oli suurimmassa suosiossaan koskaan ja nyt näitä lämmittimiä tulee vaihtoon kasvavassa määrin. Nämä patterit ovat tulleet käyttöikänsä loppupäähän. Onneksi tämä vaihto mahdollistaa energiataloudellisen lämmityksen, joka samalla parantaa asumismukavuutta ja -viihtyvyyttä. Sähkölämmittimien ohjaus- ja säätötekniikka on parantunut vuosien varrella huomattavasti. Nykyään sähkölämmitys on osa talotekniikkaa etäohjauksineen.

Korjausvelka on vuosittain yli 100 tuhatta lämmitintä ja patteria. Motiva on omassa Elvari-Pientalon sähkölämmityksen tehostamisohjelmassaan saavuttanut jopa 30% säästön. Lämmittimien vaihtaminen uusiin nykyaikaisiin ja energiatehokkaisiin mahdollistaa merkittävän säästön sähkölaskussa. Laitteet ja välineet ovat jo olemassa. Kuluttajalle tämä tarkoittaa matalan koron aikana järkevää takaisinmaksuaikaa lämmitininvestoinnille ja sen jälkeen 250-400 euron vuotuista säästöä. Kyse on Motivan mukaan energiatehokkuuteen tehtävästä investoinnista ja asukkaan omasta halusta panostaa säästöön.

 

”Energiatehokkaammat patterit” Ecodesign-direktiivin ansiosta

Purmo Sähkö on ottanut vuonna 2018 voimaan tulevan Ecodesign-direktiivin lähtökohdaksi kehittäessään uutta lämmitinsukupolvea.

Yali-lämmitinmallistot Yali Digital, Parada ja Ramo täyttävät uuden direktiivin vaatimukset. Direktiivi vaatii, että kaikissa lämmittimissä pitää olla timer ajastin, joko päivä tai viikko ajastin. Myös muita toimintoja voi/pitää olla lämmittimessä, kuten avoimen ikkunan tunnistin , mukautuva käynnistyksen ohjaus ja lämmityksen etäohjaus. Direktiivi määrittää standby toiminnon enimmäistehonkulutuksen lämmittimelle.

Purmon öljytäytteisten lämmittimien muut tunnetut hyvät ominaisuudet kuten sopivuus hengitystie-allergikoille, huoneilma ei kuivu eikä pöly kierrä ja pala, tarkka termostatti ilman turhaa lämmittämistä, matala pintalämpötila, luja rakenne ja tasainen miellyttävä lämpötila antaa monta hyvää syytä vaihtaa vanhat ja vikaantuneet lämmittimet uusiin.

Purmon lämmittimet on etäohjattavia internetin avulla. Lämmittimet yhdistetään ohjaimeen Tempco Touch E3 johdottomasti ja se taas WiFi-verkkoon. ClerverTouch sovelluksen avulla voi kodin tai vapaa-ajan asunnon lämmitystä ohjata, seurata ja valvoa helposti mobiilista.

 

Patteri ei lämpene? – Annamme 10 vinkkiä.

Patteri ei lämpene? – Annamme 10 vinkkiä.

Jos sähkö patteri ei lämpene, tämä voi johtua monesta eri asiasta. Olemme listanneet muutaman syyn ja luoneet tarkistuslistan. Muistathan että kaikki kiinteät sähköasennukset ja muutostyöt saa suorittaa ainostaan valtuutettu sähköasentaja. Purmon kautta saat myös esittää kysymyksesi.

Kymmenen vinkkiä kun sähköinen patteri ei lämpene:

 

 1. Tarkista onko lämmittimen virtakytkin päällä-asennossa, jos ei niin kytke lämmittimeen virta virtakytkimestä.
 2. Tarkista että lämmitin saa virtaa. Elektroniset termostaatit: näyttöön syttyy valo, merkkivalo palaa jne. Jos lämmittimessä ei ole merkkivaloa, esim. mekaanisella niks-naks termostaatilla varustettu patteri niin katso kohta kolme.
 3. Säädä termostaatti niin että lämmitin lämmittää pari kolme astetta yli huonelämpötilan. Eli enemmän kuin huonelämpötila on sillä hetkellä. Merkkivalo syttyy tai kuuluu naks ääni kun lämpöasettelua lisätään ja mekaaninen termostaatti menee päälle.
 4. Tarkista onko sulake palanut tai automaattisulake toiminut ja mennyt pois päältä. Vaihda sulake samankokoiseen sulakkeeseen, tarkista A (ampeeri) määrä 6A, 10A, 16A jne tai laita automaattisulake päälle nostamalla vipu ylös. Jos sulake palaa uudelleen tai automaatti toimii, niin kutsu sähkömies korjaamaan vika.
 5. Jos patteri ei lämpene, lämmittimen termostaatti voi olla vikaantunut. Tällöin se voidaan vaihtaa mikäli valmistajalla on niitä vielä varaosana myyntiohjelmassaan. Yleensä 10 vuotta on aika kun valmistaja pitää varaosia saatavana. Vaihdon saa suorittaa vain sähkömies.
 6. Termostaatti kannattaa vaihtaa mikäli lämmitin on muuten kunnossa ja vastaa nykyajan energiatehokkaan lämmittimen ominaisuuksia
 7. Muista että termostaatin vaihto saattaa tulla kalliimmaksi kuin kokonaan uuden nykyaikaisen lämmittimen vaihto. Tämä riippuu huollon kustannuksista joita ovat termostaatin hinta, vaihtotyö, matkakustannukset ja mahdolliset lisätyöt.
 8. Voit pyytää tarjouksen patterin korjauksesta ja samoin myös koko kiinteistön lämmittimien vaihtotyöstä, koska vanhat patterit vikaantuvat yksi toisensa jälkeen aiheuttaen merkittävän lisäkustannuksen, kuin jos kaikki patterit vaihdettaisiin kerralla uusiin energiatehokkaisiin lämmittimiin tai muuhun lämmitysjärjestelmään.
 9. Sähkölämmittimien ohjaus- ja säätötekniikka on parantunut vuosien varrella huomattavasti. Motivan Elvari sähkölämmityksen tehostamisohjelmassa on saavutettu jopa 30% säästö sähkölämmityksessä.
 10. Mukavuus, hyvä sisäilma, energiataloudellisuus ja lämmittimien ulkonäkö ja sisustaminen ovat tulleet myös sähköpatterilämmitykseen mukaan silloin kun – Patteri ei lämpene.

 

Leros-pyyhekuivain patterin tilalle

Leros-pyyhekuivain patterin tilalle

Korvaa kylpyhuoneen tai WC:n lämpöpatteri pyyhekuivaimella. Vaihdon yhteydessä on muistettava, että pyyhekuivaimen tehon on vastattava vanhan lämpöpatterisi tehoa. Vesikiertoisessa lämmitysjärjestelmässä käytettävien järjestelmälämpötilojen perusteella on helppo laskea vastaavan pyyhekuivaimen koko. Muista, että kromatun pinnan teho on muita pienempi, koska kromattu pinta sitoo enemmän lämpöä ja kuumenee enemmän. Lakattu pinta luovuttaa enemmän tehoa ja sen pintalämpötila pysyy kromattua alhaisempana. Tästä syystä kromattu pintaa sopii paremmin käytettäväksi yhdessä lattialämmityksen kanssa, ja lakattua pintaa voidaan käyttää ainoana lämmönlähteenä pienehköissä kylpyhuoneissa, kunhan kuivaimen koko on riittävä.

Pyyhekuivain patterin tilalle – tarkista liitännät

Kun olet päättänyt korvata lämpöpatterin pyyhekuivaimella, on tärkeää, että tarkistat liitännät. Leros voidaan liittää keskeltä, c/c 50 mm. Voit valita kahdesta erilaisesta designventtiilistä. Toinen niistä mahdollistaa putkiston vedon suoraan alaspäin, mikä onkin tavallisin tapa liittää Leros järjestelmään. Kauneimman tuloksen saat kuitenkin käyttämällä kulmaventtiiliä ja kätkemällä putket seinään. Mikäli keskiliitos ei ole mahdollinen, esimerkiksi siksi, että putket ovat kaukana huoneen nurkassa, voit liittää Lerosin myös sivulta yksireikäventtiilin avulla. Nämä lisävarusteet löydät välilehdeltä Lisävarusteet.

Jälleenmyyjä voi auttaa sinua laskemaan tehon tarpeen ja arvioimaan liitäntävaihtoehtoja. Hän voi mahdollisesti auttaa myös asennuksessa.

Leros korvaa lämpöpatterin

Pyöreät, symmetriset ja litteäpäätyiset putket antavat Lerosille rauhallisen ja tasapainoisen ilmeen. Klassisesti muotoiltu kuivain on saatavilla useissa RAL-väreissä sekä 12:ssa metalli-, anodi- ja struktuurivärissä. Putket on aseteltu harvaan 50 mm välein, joten kuivaimelle mahtuu runsaasti pyyhkeitä. Lerosin puhdistaminen pölystä ja liasta on helppoa. Leros luovuttaa runsaasti lämpöä putkiensa suuren halkaisijan ansiosta. Leros toimitetaan lakattuna eikä kromattuna, joten saat jopa 35% suuremman lämmöntuotannon – sekä säteilylämpönä että konvektiolämpönä. Pienehkössä kylpyhuoneessa voit yksinkertaisesti vaihtaa vanhan lämpöpatterisi Lerosiin.

Ei käyttövesijärjestelmään.

Leros on kehitetty yhteistyössä Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa.

 

 

Designpattereita ja modernia sisustusta

Designpattereita ja modernia sisustusta

Vesikiertoinen patteri on maailman tunnetuin ja käytetyin lämmitysratkaisu. Siitä huolimatta lämpöpatterit unohdetaan usein remontoinnin ja sisustamisen yhteydessä. Miksi näin merkittävä osa sisustusta jää täysin vaille huomiota? Kenties me lämpöpattereiden valmistajat emme ole osanneet riittävästi korostaa niiden tarjoamia etuja? Monille, etenkin uutta rakentaville, lattialämmitys tuntuu olevan tänä päivänä paras ja ehkä myös ainoa vaihtoehto. Lattialämmitys on toki isossa osassa myös Purmon tuotevalikoimassa, mutta mielestämme nyt on aika nostaa esille pattereiden tarjoamat mahdollisuudet sisustamisessa. Moderni sisustus mahdollistaa lämpöpattereiden hyödyntämisen oivallisesti eikä niitä enää tarvitse yrittää piilotella.

Pystysuuntaisia sisustusradiaattoreita voidaan käyttää monin tavoin modernissa sisustuksessa. Esimerkiksi Tinos soveltuu erinomaisesti kylpyhuoneeseen tai keittiöön, jossa tilaa on usein rajoitetusti ja seinät ovat kapeita. Tinos voidaan haluttaessa varustaa myös pyyhetelineellä. Lisäksi voit aistia pystysuuntaisen patterin päästä varpaisiin tarjoaman lämmön parhaiten paljaalla iholla. Tilavassa kylpyhuoneessa Tinos voidaan yhdistää jopa lattialämmitykseen, mutta useimpiin kylpyhuoneisiin se riittää vallan mainiosti sellaisenaan. Kontrastivärejä käyttämällä voit tuoda patteria haluamallasi tavalla sisustuksessa esiin. Turkoosille seinälle sijoitettu valkoinen (RAL 9016) Tinos sointuu hyvin yhteen kylpyhuoneen muiden yksityiskohtien kanssa. Leiki väreillä ja kokeile!

Tyylikäs sisustuspatteri tukee modernia sisustusta

Sama Tinos sopii myös tyyylikkään hienovaraiseen sisustamiseen. Valkoista seinää vasten se erottuu juuri sopivasti, mutta ei häiritse silmää samalla tavalla kuin perinteinen vaakapatteri saattaisi tehdä, mikäli se sijoitettaisiin olohuoneen ikkunattomalle seinälle. Moderni sisustus näyttäytyy usein myös suurina, lähes koko seinäpinnan täyttävinä, ikkunoina ja terassinovina. Onko lattialämmitys tällaisissa tapauksissa ainoa ratkaisu? Ei suinkaan. Paras paikka patterille on luonnollisesti ikkunan alla, missä se estää kylmää virtausta, mutta se voidaan sijoittaa tilanteen niin vaatiessa myös pystysuoraan ikkunan viereen. Nykytulkintojen mukaan lämpösäteilyä hyödynnetään pikemminkin pystysuorasti kuin vaakasuorasti.

Tinos – Modernille sisustajalle

Tinos-patterin puhtaan selkeät linjat tuovat sisustukseen esteettistä ja houkuttelevaa tunnelmaa ilman liiallista koristeellisuutta. Tyylikkään yksinkertainen etupaneeli sisältää uusinta lämmitystekniikkaa ja suorat kulmat vahvistavat patterin rohkeaa muotokieltä.

 • Ihanteellinen ahtaille seinäpinnoille
 • Yli 70 RAL väriä, myös metalli- ja mattavärit
 • Laaja valikoima kokoja ja mittoja
 • Nopea toimitus
 • Soveltuu myös matalalämpöjärjestelmään
 • 10 vuoden takuu

Purmo-vardagsrum-Tinos-modern

Moderni sisustus pattereilla – Inspiroidu!

Moderni sisustus pattereilla – Inspiroidu!

Moderni sisustus pattereilla perustuu yhtä paljon visuaalisuuteen kuin toiminnallisuuteen. On selkeä etu, jos sisustuksessa on elementtejä, jotka ovat helppohoitoisia, käytännöllisiä ja toimivat vieläpä nykyaikaisissa energiatehokkaissa järjestelmissä. Niinpä lämpö ja lämmityslaitteet ovat tuoneet täysin uusia ulottuvuuksia moderniin sisustukseen. Viimeisen kahden vuosikymmenen ajan yleisin tapa asentaa lämpöä on ehdottomasti ollut lattialämmitys yhdessä lämpöpumpun kanssa. Vaikka tämä trendi yhä jatkuukin, ei se ole enää ainoa vaihtoehto nykyaikaisissa rakennuksissa.

Modernit patterit toimivat erinomaisesti matalalämpöjärjestelmissä, mikä on etu etenkin saneerauskohteissa, joissa lattialämmityksen asentaminen ei aina ole mahdollista. Lisäksi pattereilla on monia muita hyviä puolia, kun mietitään modernin kodin sisustamista.

Patterit ovat kehittyneet paljon 40 vuoden takaisista kömplelöistä malleista. Varhaisissa teräspaneeleissa rakenne oli tasainen ja ne sisälsivät paljon vettä (A). Seuraavassa vaiheessa otettiin käyttöön vesikanavien väliin jäävät konvektiolaipat, jotka kasvattivat lämmöntuotantoa (B). Ajan mittaan huomattiin, että lämmöntuotantoa voidaan lisätä vähentämällä patterin sisältämän veden määrää ja sijoittamalla laipat kiinni lämpimämpiin kanaviin (C ). Vasta kun kanavat oli litistetty kuusikulmaiseen muotoon, saatiin kontaktipinta maksimoitua ja pattereiden lämmöntuotanto täysin optimoitua (D).

SE_RETT0188_HeatingGuide_inside_v12-p3-19.indd

 

Moderni sisustus pattereilla on muotoja ja toiminnallisuutta

Merkittävä toiminnallinen näkökulma on se, että lattialämmitystä ei tarvita nykyaikaisen talon kaikissa tiloissa. Lattialämmitys ajaa asiansa märkätiloissa, mutta tiloissa, joissa voidaan hyödyntää ns. ilmaisia lämmönlähteitä (aurinko, leivinuunit, sähkölaitteet), ovat patterit paitsi toimiva, myös mukavuutta lisäävä lämmitysratkaisu.

Lämmitystarve on pienentynyt parantuneen eristyksen myötä ja monet maat ovatkin menossa kohti nollaenergiataloja parantaakseen uusien rakennusten energiatehokkuutta. Euroopassa eri mailla on erilaiset säännökset ja tavoitteista energiatehokkuuden parantamiseksi sovitaan jokaisessa EU-jäsenmaassa itsenäisesti. Vaikka tavoitteet ja mittarit vaihtelevatkin maittain, ollaan Euroopassa selkeästi pyrkimässä kohti pienempää energiankulutusta.

Nykyaikaiset patterit ovat muuttuneet paljon myös ulkonäöltään. Niitä on saatavilla useissa eri väreissä ja ne voidaan sijoittaa isojen ikkunoiden eteen tai alle, pystysuoraan seinälle tai sisustuselementtinä kylpyhuoneeseen tai eteiseen.

Purmon Kos V soveltuu moderniin sisustukseen. Kuvassa patteri piilottelee päälle liimatun peilin alla.
Purmon Kos V soveltuu moderniin sisustukseen. Kuvassa patteri piilottelee päälle liimatun peilin alla.

Nykyaikaiset patterit voidaan integroida osaksi penkkiä tai vaikkapa pöytää. Inspiroidu uusien ratkaisujen tarjoamista mahdollisuuksista ja katso lähin jälleenmyyjäsi tästä.

Delta Bar från Purmo
Purmon Delta Bar on pöytään integroitu jaeradiaattori.

SparaSpara

Öljytäytteinen sähkölämmitin – Mikä se on?

Öljytäytteinen sähkölämmitin – Mikä se on?

Öljytäytteinen sähkölämmitin on nimensä mukaisesti patteri, jonka sisällä on öljyä. Kaikki Purmon öljypatterit on täytetty ympäristöystävällisellä kasviöljyllä. Öljytäytteinen sähköpatteri toimii samalla periaatteella kuin vesikiertoiset patterit öljyllä täytetyn paneelin tarjotessa huoneeseen säteilylämpöä. Radiaattorin nimitys tuleekin tämän säteilylämmön englanninkielisestä termistä “radiant heat” ja näin ollen säteilylämmön osuus patterissa on yli 50 %. Ihmiskehon aistima lämpö on nimenomaan säteilylämpöä, josta hyviä esimerkkejä ovat aurinko tai vaikkapa nuotiosta hehkuva lämpö. Loppuosa tällaisten pattereiden tarjoamasta lämmöstä koostuu konvektiolämmöstä, millä tarkoitetaan pattereiden pintojen kautta kiertävää ja siten lämpiävää huoneilmaa.

1. Öljytäytteinen sähkölämmitin luovuttaa pehmeän lämmön

Yalin uudessa öljytäytteisessä sähkölämmittimessä on lämmön pehmennystoiminto ThermoSoft 2.0, jolla lämmitin lisää mukavuutta ja lämpöä. Tällä toiminnolla varustetut Purmon tuotteet ovat täynnä ympäristöystävällistä kasviöljyä. Kun lämmittimet lämpenevät, ne päästävät pehmeää ja säteilevää lämpöä pehmennystoiminnon ja elektronisen termostaatin ansiosta. Termostaatin tarkkuus on jopa 0,2 °C.

2. Vähemmän pölyn pyörimistä

Vietämme paljon aikaa sisätiloissa, joten on hyvinvointimme kannalta tärkeää että sisäilma lämmitetään ”hygieenisesti”. Purmon lämmittimet vähentävät pölyn pyörimistä lämmittimen sisällä ja on iso etu esimerkiksi allergikoille eivät ne haise epämiellyttävästi palavalle pölylle. Toisin kuin vanhat bi-metalliset avoimet lämmittimet, jotka kuumentavat ilmaa kierrättämällä sen lämmittimen läpi, ovat öljytäytteiset lämpölämmittimet täysin suljettuja ja takaavat tasaisen lämmityksen. Ne lämmittävät pehmeästi ja mukavasti, eivätkä kuivata ilmaa tai ihoa. Purmon öljytäytteinen sähkölämmitin on turvallinen, hiljainen ja hajuton valinta.

3. Valmiusnopeus

Öljytäytteisten sähkölämmittimien teknologia perustuu lämmönjohtamiskykyyn. Ne lämmittävät kiertävän nesteen suljetussa järjestelmässä ja saavuttavat halutun lämpötilan lyhyessä ajassa. Esimerkiksi silloin kun aurinko alkaa lämmittää huonetta, termostaatti kytkeytyy pois päältä kunnes huoneen lämpötila laskee alle valitsemasi asetuksen. Valmiusnopeus on yksi tärkeimmistä edellytyksistä energian säästämisessä. (Tämä esimerkiksi lattialämmitysjärjestelmään verrattuna, joka reagoi hitaammin lämpötilavaihteluihin.)

4. Energiansäästö

Purmo huolehtii ympäristöstä ja on sitoutunut tuottamaan lämmittimiä, jotka vähentävät energian kulutusta ja lämmityskuluja (verrattuna vanhoihin bi-metallisiin lämmittimiin). Siksi Purmon lämmittimissä on modernit termostaatit ja tarkka lämpötilan säätö, joka lämmittää täsmälleen tarpeen mukaan ja tuhlaamatta. Ollessasi poissa kotoa voit modernin teknologian avulla säätää lämpötilaa Touch E3 ohjausyksikön avulla. Useimmat sähkölämmittimimme tukevat tätä tekniikkaa. Näin voit etänä lisätä lämpöä niin, että rakennus on lämmitetty kun saavut, joten se sopii loistavasti esimerkiksi mökin lämmittämiseen. Joissakin lämpöpatterimalleissa on toiminto jolla voit hallita kaikkien huoneiden lämpötilaa erikseen.

5. Ympäristöystävällisyys

Purmo on sitoutunut tuottamaan ympäristöystävällisiä sähkölämmittimiä jokaisen tuotteen elinkaaren ajan. Tuotantoprosessissa käytetään 100-prosenttisesti kierrätettäviä materiaaleja aina kun mahdollista. Purmon lämmittimet ovat täynnä biohajoavia kasviöljyjä ja koska lämmittimet toimivat sähköllä, niitä voidaan käyttää vihreillä energianlähteillä, kuten aurinko, tuuli ja vesi.

Rättipatteri – Katso 4 suosituinta mallia

Rättipatteri – Katso 4 suosituinta mallia

Hyvännäköinen rättipatteri täydentää kylpyhuoneen ja kodin sisustusta. Rättipatteri on näyttävä yksityiskohta, joka lämmittää pyyhkeet ihanan lämpimiksi ja ilmentaa tyyliäsi sisustajana. Katso lista tämän hetken suosituimmista rättipattereista ja inspiroidu!

Rättipatteri – Mallit ja tekniset tiedot

Flores Chrome

Elegantti Flores-mallisto viehättää klassisella muotoilullaan. Esimerkiksi krominvärinen Flores CV –pyyheteline on tyylikäs lisävaruste, joka vie kylpyhuoneen sisutuksen täysin uudelle tasolle. Flores CV löytyy sekä suorilla että kaarevilla teräsputkilla.

Mallit:
Purmo Flores Chrome, FLO CH, FLC CH, FLC M CH (kytketään vesikeskuslämmitysjärjestelmään, saatavilla myös sähkövastuksilla)
Korkeus: 770, 1150, 1430 mm
Leveys: 500, 600 mm
Väri: Kromi
Hinta: Alkaen 430 € sis. ALV

Flores Chrome

Leros

Leros koostuu tiheään järjestetyistä pyöreistä putkista, mikä tekee pyyhetelineestä tehokkaan katseenvangitsijan kylpyhuoneen sisustuksessa. Rättipatteri sisältää enimmillään 22 symmetristä putkea, minkä vuoksi se on täydellinen valinta sisustajalle, joka luottaa selkeisiin ja yksinkertaisiin linjoihin. Valkoisen ja mattamustan lisäksi Leros M on saatavilla monissa eri väreissä sekä kahdessa eri korkeudessa.

Mallit: Purmo Leros, LER M (kytketään vesikeskuslämmitysjärjestelmään)
Korkeus: 1224, 1812 mm
Leveys: 600 mm
Värit: Valkoinen RAL 9016, puolimatta ja lukuisat muut RAL-värit sekä tilauksesta metalliset värit
Hinta: Alkaen 470 € sis. ALV

Leros pyyhekuivain pieneen kylpyhuoneeseen
Leros

Java

Javan ulkomuodon suunnittelussa on luotettu tasavälein aseteltuihin putkiryhmiin. Rättipatteri pysyy pääosin ulkollisena perinteiselle muotokielelle, mutta yhdistelee siihen joitakin nykyaikaisempia piirteitä, kuten vaakatasoiset putket. Java on saatavilla neljässä eri koossa ja kahdessa leveydessä. Valikoima sisältää monia värejä ja pintoja.

Mallit: Purmo Java, JAV (kytketään vesikeskuslämmitysjärjestelmään, saatavilla myös sähkövastuksilla)
Korkeus: 700, 912, 1336, 1548 mm
Leveys: 400, 500 mm
Värit: Valkoinen RAL 9016, hopeinen RAL 9007 ja muut RAL-värit sekä tilauksesta metallinen 
Hinta: Alkaen 280 € sis. ALV

Java rättipatteri
Java

Athena S

Athena S -pyyhekuivaimen aaltoileva muotoilu tuo mieleen kauniit suistot, joissa virtaava joki yhtyy kuohuvaan mereen. Siksi se tuo kylpyhuoneeseen ihanan rauhallista tunnelmaa. Rättipatterissa on paljon ripustustilaa, minkä vuoksi se osoittaa nopeasti arvonsa käytännöllisenä osana kylpyhuoneen varustelua ja sisustusta. Athena S voidaan asentaa virtakytkin alas tai ylös. Sulavalinjaisen rättipatterin liitäntä on huomaamattomassa kohdassa, minkä vuoksi se voidaan liittää suoraan sähköverkkoon tai yhdistää pistotulppaliitännän avulla.

Mallit: Athena S, ATH S (sähkökäyttöinen)
Korkeus: 737 mm
Leveys: 450 mm
Värit: Valkoinen ja kromi
Hinta: 151 € sis. ALV

LVI AthenaS pyyhekuivain
Athena S

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämmitettävä pyyheteline Leros – lämpöä sinne missä sitä tarvitaan

Lämmitettävä pyyheteline Leros – lämpöä sinne missä sitä tarvitaan

Kauniisti muotoiltu Purmo Leros on pystymallinen ja täydellisesti tasapainotettu lämmitettävä pyyheteline, joka tarjoaa runsaasti kuivaustilaa. Sisustustikkaiden tapaan tarkkaan hitsatut putket menevät hiukan toistensa yli, mikä luo rauhallisen ja harmonisen vaikutelman. Voisi jopa sanoa, että kokonaisuus leijuu kevyesti seinää vasten. 

Keittiöön, kylpyhuoneeseen tai lepohuoneeseen – Leros sopii mihin tahansa tilaan ja tarkoitukseen. Lämmittävä pyyheteline on saatavilla 600 mm leveydessä sekä korkeuksilla 1200 ja 800 mm.

Lerosin tikaspuut ovat halkaisiljaan 30 mm, mikä takaa, että miellyttävä lämpö säteilee laajalle alueelle. Puolien välit ovat 50 mm, joten kuivaustilaa löytyy kunnolla ja pyyhkeiden ripustaminen on helppoa. Lerosin vaaka- ja pystysuoraan aseteltujen putkien kaikki pinnat ovat käden ulottuvilla ja telineen puhdistaminen käy vaivatta. Leros on varustettu kätevillä sähkövastuksilla, minkä vuoksi se on aina käytettävissä, vaikka vesikeskuslämmitys on pois päältä tai kokonaan saavuttamattomissa. Voit olla varma, että pyyhetelineellä odottaa lämmin ja kuiva pyyhe vuoden jokaisena päivänä.Leros lämmitettävä pyyheteline

Pyyheteline Leros – Värit

Rubiininpunainen Leros keittiössä, hunajankeltainen kylpyhuoneessa ja rauhoittava sininen lepohuoneessa: pyyheteline on saatavilla lukuisissa väreissä ja se voidaan integroida monen huoneen sisustukseen. Toisaalta Leros voi myös luoda jännittävän kontrastin muun värimaailman kanssa. Lämmittävä pyyheteline on maalattu korroosiota ja kulutusta kestävällä jauhemaalilla, jonka standardiväri on valkoinen RAL 9016. Tilauksesta Leros on saatavilla 70 RAL-värikartan värissä mutta myös metallisena.

Purmo Leros musta pyyhekuivain

Kromipinnan sijaan Leros on maalattu lakkavärillä, minkä takia se lämmittää jopa 35 % perinteistä kuivaustelinettä tehokkaammin – verrattuna sekä radiaali- että konvektiolämmittimiin. Pienessä kylpyhuoneessa Lerosilla voidaan korvata olemassa oleva lämmitysjärjestelmä.

Käyttöpaine max. 10 baaria. Ei käyttöveteen. 1/2” sisäkierre.

Sisustusta Tukholmassa – lämmittimiä ja isoja lasipintoja

Sisustusta Tukholmassa – lämmittimiä ja isoja lasipintoja

Tukholman saaristossa, pääkaupungin eteläpuolella, sijaitsee moderni, mutta hillitty talo. Sijainti korkealla vuorenhuipulla, josta on näköala merelle, on ainutlaatuinen eikä taloa mereltä päin katsottuna juurikaan näe. Itse asiassa talon sisäkaton korkeutta laskettiin, jotta talo sulautuisi paremmin ympäristöönsä, tinkimättä kuitenkaan sisätilojen tilavuudesta.

Modernia sisustustyyliä leimaavat suuret lasipinnat ja valkoiset puupaneeliseinät tuovat taloon valoisuutta. Talon ulkopuoli on maalattu täyshimmeällä, mustalla Alcro Arkitekt-ulkomaalilla. Kahdesta uudesta osasta koostuva lisärakennus täydentää 1930-luvulta peräisin olevaa omakotitaloa.

Lämmittimet osana sisustusta Tukholmassa

Lämmitysratkaisuksi tukholmalaispariskunta valitsi öljytäytteiset sähkölämmittimet Purmolta, joiden väri sopii seinien värimaailmaan. Yali Parada on sileä öljytäytteinen sähkölämmitin, pinnoitteena valkoinen RAL 9016. Väri ei kuitenkaan ollut se tärkein valintakriteeri. Lämmittimessä on nimittäin esimerkiksi moderni, elektroninen termostaatti, jota voi säätää Touch E3-lämmönohjausjärjestelmällä. Talosta löytyykin yhteensä viisi Yali Paradaa, jotka ovat mitoiltaan 500 x 500 mm.

Yali Paradassa on samat älykkäät ominaisuudet kuin Yali Digitalissa, saman lämmittimen perusmallissa. Nimittäin tuuletustoiminto ja elektroninen termostaatti. Lisäksi Paradasta löytyy myös erillinen etu- ja takaosan lämmitys, jolloin etuosaa käytetään enemmän ja lämpötila nousee nopeammin (koskee kaksielementtisiä lämmittimiä).

Sisustusta Tukholmassa Yali Paradalla
Yali Parada 500 x 500 mm valkoisella pinnoitteella RAL 9016.

 

Suuret lasipinnat vaativat myös vertikaalisia lämmitinratkaisuja, kun ikkunoiden alapuolista tilaa ei voida käyttää lämmitykseen. Tähän tarkoitukseen valittiin Langila-lämmitin mattamustalla Black Textured 9305 -värillä. Väri on niin sanottu struktuurimaali, jossa on karkeampi mattapinta. Mustan lämmittimen ja taustalla olevan valkoisen seinän välinen kontrasti korostaa lämmitintä, aivan kuten kyseessä olisi taideteos. Langilan mallit ovat 1800 mm korkeita, leveysvaihtoehtoja löytyy 325 tai 475 mm.

Langila on upeannäköinen myös standardivalkoisena. Jos haluat luoda oman kuviosi seinälle, löytyy värisävyjä 12 erilaista, kaikkea metallisten, anodisten ja struktuuristen värien väliltä. Langilaa voi ostaa jälleenmyyjiltä ympäri Suomen.

Langila on tyylikäs, nestetäytteinen sähkölämmitin, jossa on moderni, elektroninen termostaatti.
Langila on tyylikäs, nestetäytteinen sähkölämmitin, jossa on moderni elektroninen termostaatti.

Kannattaako vanhojen pattereiden huolto?

Kannattaako vanhojen pattereiden huolto?

Vanhojen pattereiden huolto vai vaihto uusiin – kumpi kannattaa pitemmän päälle? Radiaattorit, tai kansanomaisemmin patterit, ovat kestäviä. Aivan liian kestäviä. Ne ovat niin kestäviä, että olemme oma-aloitteisesti alkaneet maalata niitä itse, vaihtaa niiden termostaatteja ja putkiston osia, piilottaa niitä kehikoiden sisälle ja huoltaa niitä tappiin saakka. Me vaihdamme pattereita ani harvoin.

Vesikiertoinen lämpöpatteri on yleensä valmistettu kokonaan teräksestä. Teräs on lujaa ja kestää kulutusta. Maalipinnan pikkunaarmut ovat helposti korjattavissa, ja jos pyyhit siitä pölyt ja ilmaat sen säännöllisin väliajoin, sama patteri voi palvella sinua vuosikymmenien ajan. Mutta niiden vaihtaminen on yhtä helppoa kuin pintaremontti tai keittiökaappien, tapettien tai sisustuksen uusiminen.

Inspiroidu laajasta vesikiertoisten sisustuspattereiden ja öljytäytteisten sähköpattereiden valikoimastamme. Pyydä sähköasentajalta (jos valitset sähköpatterit) tai putkiasentajalta (jos valitset vesikiertoiset patterit) neuvoja vaihtamisen suhteen. Ammattilainen osaa sanoa helposti, minkä kokoisen lämpöpatterin tarvitset sekä millaiset liitännät vaihtamiseen vaaditaan.

Vinkkejä – vanhojen pattereiden huolto ja vaihto

 1. Jos haluat antaa huoneelle kerralla oikein kunnon piristysruiskeen, tutustu erilaisiin patterivaihtoehtoihin! Vanhojen pattereiden huolto on yksinkertaista, mutta (!) myös niiden vaihto on helpompaa kuin luuletkaan. Kyseessä ei ole pelkkä pitkän aikavälin taloudellinen hyöty vaan myös se, miten haluat sisustaa kotisi!
 2. Jos haluat remontoida koko lämmitysjärjestelmäsi, useimmiten on kannattavaa vaihtaa myös lämpöpatterit. Nykyaikaiset lämpöpatterit ovat energiatehokkaita, ja ne on suunniteltu matalalämpöjärjestelmiin. Jotta ne toimisivat tehokkaasti juuri sinun lämmitysjärjestelmässäsi, ne pitää mitoittaa lämmönlähteen – joka voi olla esimerkiksi maalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu – mukaisiksi. Saatavilla on jokaiselle lompakolle ja jokaiseen sisustukseen sopivia malleja.
 3. Vesikiertoiset lämpöpatterit voit normaalisti maalata itse – vaikka emme suoranaisesti suosittelekaan sitä.
 4. Myös sähköpattereista on nykyisin saatavilla tyylikkäitä, moderneja ratkaisuja sekä retrosisutukseen että moderniin ilmeeseen.