Konvektori vs radiaattori

Konvektori vs radiaattori

Konvektori tai radiaattori: Lämpöpatterit jaetaan toimintansa perusteella joko radiaattoreihin tai konvektoreihin.

Radiaattori on maailman tunneituin, käytetyin ja tutkituin lämmönlähde. Radiaattorin runko on yleensä teräksestä valmistettu suljettu yksikkö, joka täytetään vedellä asennuksen yhteydessä. Radiaattorin toiminta perustuu putkistossa kiertävästä kuumasta vedestä lähtevään lämpösäteilyyn. Tähän viittaa myös lämpöpatterin nimi, joka tulee englanninkielisestä sanasta ”radiation” eli säteily.

Purmon paneeliradiaattorit valmistetaan kylmävalssatusta teräksestä. Radiaattorit toimitetaan ns. kompaktissa muodossa, eli päätylevyt ja päällysritilä asennetaan jo tehtaalla. Purmon radiaattorit on tarkoitettu suljettuihin vesikeskuslämmitysjärjestelmiin, joissa ei ole ulkopuolista happea. Patterit soveltuvat erittäin hyvin krygeenisiin järjestelmiin, kuten lämpöpumppu. Radiaattorissa vedelle varattu tila on suhteellisen pieni ja konvektio suuri. Tyypillisiä ominaisuuksia ovat myös nopea reagointikyky ja hyvä energiatehokkuus.

Entä jos radiaattoria vertaa konvektoriin? Mitä eroa on radiaattorilla ja konvektorilla?

Konvektori vs radiaattori

2000-luvulla arkkitehtuurissa suosittiin avoimia pohjaratkaisuja ja suuria ikkunoita, mikä asetti monia erityisvaatimuksia lämmitykselle. Konvektori on optimaalinen ratkaisu, kun lämpöpattereille ei ole paljon seinätilaa mutta suurten ikkuinoiden vetoisuus on estettävä. Pieni, tehokas ja elengantti muotoilu pystyy vastaamaan suuriinkin lämpötarpeisiin.

Purmo Kon on lujatekoinen teräksestä valmistettu konvektori. Konvektorin rakenne on vahva ja vakaa, minkä vuoksi Purmo Kon on ihanteellinen lämmönlähde julkisissa rakennuksissa, joissa on suuret lasiset seinät, avoin pohjapiirros ja ympäristö altis vedolle. Tästä esimerkkinä koulut ja ravintolat, mutta myös modernien omakotitalojen olo-huoneet. Integroitu venttiilirakenne antaa mahdollisuuden hyvin monipuolisiin putkikytkentöihin. Lukuisat lisävarusteet helpottavat asennusta ja tekevät konvektorista hyvin muuntautumiskykyisen: esimerkiksi venttiili-insatsi ja termostaatti varmistavat, että sisäilma pysyy aina miellyttävän lämpimänä.

Omaleimaisuus on nykysisustuksen trendi. Asunnon pitää olla sen asukkaiden näköinen, ja yksilöllisiä ratkaisuja arvostetaan. Emme näe mitään syytä sille, miksi radiaattorien, konvektorien ja muiden lämmitysratkaisujen muotoilun pitäisi jäädä tämän trendin ulkopuolelle. Siksi on luotu runsaan valikoiman erilaisiin makuihin ja tarpeisiin sopivia lämmitysratkaisuja.

Purmo Kon konvektori

Konvektori on yleensä muodoltaan kapeampi ja pienempi kuin radiaattori. Konvektori on molemmin puolin identtinen ja se asennetaan tyypillisesti paikkaan jossa patteri ovat hyvin näkyvillä, kuten suurten ikkunapintojen alle tai eteen. Konvektori voidaan asentaa myös lattialle, jolloin seinäkiinnikkeitä ei tarvita. Muiden ominaisuuksiensa ohella konvektorissa on erittäin hyvä lämmöntuottokyky.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Leave a reply