Asunto-osuuskunnan lämmitysjärjestelmän vaihto

Asunto-osuuskunnan lämmitysjärjestelmän vaihto

KYSYMYS LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN VAIHDOSTA

Olemme tukholmalaisessa Salemin kunnassa sijaitseva asunto-osuuskunta, joka tarvitsee arvion vesikiertoisesta lämmitysjärjestelmästämme. Talo on vuodelta 1952, siinä on 2 kerrosta ja kaikkiaan 10 asuntoa. Meillä on maalämpöpumppu, joka asennettiin silloin, kun päätimme vaihtaa lämmitysjärjestelmämme. Se sijaitsee talon päädyssä. Vastakkaisessa päädyssä olevissa asunnoissa on hyvin kylmä. Joissakin asunnoissa suihkusta tulee lämmintä vettä vasta 10 minuutin veden valuttamisen jälkeen, kun taas toisissa asunnoista lämmintä vettä tulee heti. Harkitsemme vesikiertoisten lämpöpattereidemme vaihtamista, mutta emme tiedä, miten suihkujen lämminvesiongelma voitaisiin ratkaista. Voitteko ehdottaa henkilöä tai yritystä, joka voisi tehdä haluamamme arvioinnin? Mitä mieltä olette lämmön jakautumisesta talossa? Uskotteko, että sille voidaan tehdä jotakin?

Parhain terveisin, Christine

 

VASTAUS

Suosittelen, että pyydätte putkiasentajalta tarjouksen lämmitysveden ja juoksevan veden järjestelmienne tarkistamisesta. Jos teillä ei ole lämminvesikiertoa (LVK), lämmintä vettä saattaa kyllä joutua odottamaan hiukan, mutta 10 minuuttia kuulostaa kohtuuttoman pitkältä ajalta.  Lämmitysjärjestelmänne vaikuttaa myös olevan epätasapainossa, joten ammattilaisen olisi syytä tehdä sille tarkistus paikan päällä. Normaalissa asennuksessa lämmön tasaisen jakautumisen ei pitäisi muodostua ongelmaksi.

VIHJEITÄ LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN VAIHTOON

Kun päätätte vaihtaa lämmitysjärjestelmänne maalämpöön, suosittelemme voimakkaasti myös lämpöpattereiden tarkistamistaVoitte tehdä lisäsäästöjä asentamalla tehokkaammat lämpöpatterit. Konvektiopellillä varustetut lämpöpatterit ovat tehokkaampia kuin vanhat paneelilämpöpatterit ilman peltiä. Tästä videosta voitte nähdä, kuinka paljon voitte säästää vaihtamalla lämpöpatterinne.  Markkinoilla on myös sileäpintaisia lämpöpattereita, kuten esimerkiksi TP Plan tai Ramo, sekä pystysuoria ratkaisuja vaikkapa rappukäytäviin asennettaviksi.

Terveisin, Jonas & Mia

Aiheeseen liittyvät tuotteet