Kylpyhuoneen patterin vaihto remontissa

Kylpyhuoneen patterin vaihto remontissa

Hei,
kylpyhuoneen patterin vaihto kiinnostaa minua. Haluan kylpyhuoneen toimivammaksi ja kauniimmaksi. 10 vuotta sitten putkiremontin yhteydessä kylpyhuoneeseen on asennettu 60×60 patteri, joka on kytketty vesikiertoiseen verkkoon. Isännöitsijä ei tiennyt, onko se käyttövesijärjestelmässä vai omassa kiertojärjestelmässä. Putkimies veikkasi omaa kiertoa. WC:ssä on pyyhepatteri, joka todennäköisestion käyttövesijärjestelmässä, koska siinä ei ole mitään säätöä. Isännöitsijän mukaan voin vaihtaa tuon ikkuna alla olevan patterin saman tehoiseen patteriin, tosin nykyinen on mielestäni ihan ylimitoitettu. Khp ja wc ovat ihan liian lämpimät.

Patterin kuulemma pitäisi olla ikkunaseinällä, mutta haluaisin siihen kauniimman ja pienemmän patterin, joka ei mene ikkuna reunan yli. Esim. pystysuuntaisen. Kukahan osaisi sanoa, mitä malleja voin harkita.
Kylpyhuoneen ikkunaseinä on 1450, toinen seinä 1840 eli neliöitä on alle 3 m2. Huonekorkeus on 2470, joten kuutioita on noin 6.5.

VASTAUS
Kuvasta ja kuvauksesta päätellen kyseessä on lämmitysjärjestelmään kytketty teräslevyradiaattori. Jotta uudesta radiaattoriasennuksesta tulisi siistimpi ehdotamme, että nykyisistä kytkentäputkista otetaan seinän sisään jatkokset uuden radiaattorin toiselle/oikealle puolelle. Näin radiaattori saadaan lähemmäksi vasenta sivuseinää eikä oikean puoleista ikkunalinjaa tarvitse ylittää. Putkiasentajan tulee tehdä ”takuuvarmat” putkiliitokset, koska jatkoskohdat jäävät roilotukseen seinän sisään. Uusien kytkentäkohtien sijainti riippuu valitusta radiaattorista. Hyvän käsityksen olemassa olevan radiaattorin tehosta saa vertaamalla sitä vastaavan kokoiseen ja tyyppiseen radiaattoriin, esimerkiksi meidän tuotetiedoista. Pysytysuuntaiset radiaattorit ovat Kos V, Faro V, Tinos ja Paros sekä jaeradiaattori Delta.

Koska lähtötietojen mukaan ko. kylpyhuoneen lämpötila on liian korkea, on järkevää valita uusi radiaattori, jonka teho on jonkun verran vanhaa pienempi. Ja tärkeää on myös, että uusi radiaattori on kooltaan, malliltaan ja sijainniltaan toiveet täyttävä, valinnan varaa riittää. Inspiroidu tästä.

Tinos on pystysuuntainen radiaattori myös kylpyhuoneeseen.

Matalalämpöpatteri kylpyhuoneessa
Matalalämpöpatteri Delta kylpyhuoneessa

Aiheeseen liittyvät tuotteet