Öljytäytteinen sähkölämmitin säästöä?

Öljytäytteinen sähkölämmitin säästöä?

KYSYMYS:

Tuleeko säästöä sähkökuluhin jos hommaan öljytäyttteisen lämmittimen verrattuna suoraan sähkölämmityksen? Olen juuri muuttanut Karkkilaan Karkinkatu kolmeen talvella on jopa 140 euron laskuja naapurissa. Toinen lämmittää kaasulla 40 e kuussa johon minä en rupea.

 

VASTAUS:

Hei, periaatteessa virtaustyyppisen ja öljytäytteisen lämmittimen rakenteissa ei ole sähkönkulutukseen liittyviä suuria eroja. Merkittävin ero on lämmön siirtyminen huoneilmaan joka öljytäytteisellä on säteilemällä vaakatasossa kun taas virtauslämmitin luovuttaa lämmön katon kautta alas huoneeseen. Tämä voi merkitä jopa 15-20% pienempänä sähkökulutuksena asunnoissa joissa ei ole koneellista ilmastointia. Lämmön kerrostumien huoneessa voi olla 4°C lattian ja katon välillä virtaustyyppin lämmittimillä ja 1°C vastaa 5%.

Merkittävin ero saadaan kuitenkin termostaatin ominaisuuksia vertaamalla. Purmo sähkölämmittimen termostaatin tarkkuus on 0,2°C joten turhaa lämmittimistä ei juuri tapahdu. Huono laatuinen virtauslämmittimen termostaatti saattaa toimia jopa 6°C toleranssilla jolloin energian haaskaus on ilmeistä.

Tämä hyöty lisätty Purmon Tempco Touch E3 ohjaustekniikalla joka edelleen vähentää turhaa lämmittämistä tiloissa joissa ei oleskella tai kun ollaan matkoilla tuo Motivan Elvari sähkölämmityksen tehostamisprojektin mukaan lisää säästöä 20-30%.

Jokainen tapaus on erilainen ja lopullisen säästön tietää vain kokemuksen kautta, mutta onneksi on välineet millä todennäköisesti energian säästöä on saavutettavissa.

 

// Joni

Aiheeseen liittyvät tuotteet