Rossipohja talon lattialämmitys

Rossipohja talon lattialämmitys

KYSYMYS
Kuinka paljon lämmityskulut pienenevät, jos lämmityskaapelit asennetaankin rossilattiaan, kuin mitä, jos ne ovat katossa? Kattoasennus on 20 v vanha ja nyt on tarkoitus uusia lämmitysjärjestelmä. Vesijohdot lattiassa ehkä tuovat liiaksi painoa.

Terveisin

Raili

VASTAUS
Lämmitystapa ja sen muutos sekä energiankulutus on aina tapauskohtainen eikä yksiselitteistä arviota voi antaa. Kaikki riippuu monista tekijöistä mm. eristystaso, ilmanvaihto, ohjaustekniikka jne. Vaihtoehodot ovat mm vesikiertoinen radiaattorilämmitys/lattialämmitys, sähköinen radiaattorilämmitys/lattialämmitys.

Yleisesti lattialämmitys lämpökaapeleilla on aina enemmän energiaa kuluttavaa kuin suora sähkölämmitys (radiaattoreilla), lattiamassaan sitoutuvan lämmön huonon säädettävyyden vuoksi. Tarkkatoiminen sähkölämmittimen termostaatti käyttää energiaa juuri tarpeen mukaan eikä kuluta turhaa sähköä.
Suosittelemme harkitsemaan helposti asennettavia kasviöljytäytteisiä Yali sähkölämmittimiä kun uusitte vanhaa kattolämmitystä. Ne ovat matalapintalämpötilaisia, eivät kuivata huoneilmaa eivätkä polta pölyä ja ovat turvallisia käytössä. Tarkka toiminen termostaatti 0,2C asteen tarkkuudella lämmittää juuri tarpeen mukaan eikä tuhlaa energiaa. Yali Digital, Parada, Ramo lämmittimien digitaalinen termostaattiohjaus on ohjattavissa niin haluttaessa myös langattomasti paikallisesti tai etänä internetin kautta mobiilin ja WiFin avulla.

Vesikiertoisesta lattialämmityksestä voitte kysyä paikalliselta LVI-urakoitsijalta. Häneltä saat myös tarjouksen radiaattorilämmityksestä.

 

Terveisin Joni ja Mia

Aiheeseen liittyvät tuotteet