Onko patterin mitoitus tieteellistä laskemista vai ihan helppo juttu?

Onko patterin mitoitus tieteellistä laskemista vai ihan helppo juttu?

Tavalliseen tapaan eristetyn keskikokoisen talon pattereiden mitoitus pohjoisessa ilmastossa ja 2,40-2,50 metrin kattokorkeudella vaatii n. 70-75 W:n lämpötehon lattiapinnan neliömetriä kohden. Tätä korkeamman talon lämpötehon tarve on n. 30 W lisää yhtä kuutiota kohden. Lattialämmityksessä voi toisinaan olla tarpeen 100 W /m2 lämpöteho parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi. Oheinen laskelma koskee pohjoismaisia taloja ja tulos voi vaihdella jonkin verran rakennustavan mukaan.

Työkalu pattereiden mitoitukseen

Purmolta saat yksinkertaisen työkalun sähköpattereiden mitoittamiseen. Työkalu on tosin tarkoitettu vain suuntaa antavaan mitoitukseen, sillä täysin paikkaansa pitävän laskennan voi suorittaa vain kokenut asentaja tai LVI-asiantuntija. Tutustu Purmon mitoitustyökaluun tästä.

Patterit on listattu sen mukaan kuinka paljon tehoja ne kuluttavat. Esimerkkinä voit katsoa Purmon sähköpatterin, Yali Digitalin, tehotiedot täältä. Lisätietoja eri ilmastovyöhykkeillä sijaitsevien rakennusten sähkönkulutuksesta saat ottamalla yhteyttä paikalliseen sähköasentajaan tai -asiantuntijaan.

Haluatko kuulla myös vastaavista artikkeleista? Seuraa meitä Facebookissa!

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Leave a reply