Patteri sisustuselementtinä

Patteri sisustuselementtinä

Niin hyvin kuin moderni patteri sisustuselementtinä toimiikin, valitaan moneen uuteen taloon nykyään lattialämmitys, useimmiten puhtaasti esteettisistä syistä. Kun lämmitys hoituu “näkymättömästi”, ei pattereita tarvitse ottaa huomioon sisustusta suunniteltaessa ja huonekaluja valittaessa. Vaikka tämä suuntaus yhä jatkuukin vahvana, ei se ole enää ainoa vaihtoehto nykyaikaisissa uudisrakennuksissa. Lämpimiin lattioihin vetoaminen ei sekään ole enää yhtä vahva perustelu tämän päivän hyvin eristetyissä taloissa, joissa matalalämpöjärjestelmät saavat aikaan sen, että lattian pinnassa lämpötila pysyy jalkoja alhaisempana. Lattian kokeminen lämpimäksi onkin vahvasti sidoksissa lattiassa käytettyyn materiaaliin sekä sen kykyyn johtaa lämpöä.

Patterit ovat kehittyneet paljon 40 vuoden takaisista kömpelöistä lämmityslaitteista. Modernit patterit toimivat erinomaisesti myös matalalämpöjärjestelmissä, mistä on etua etenkin saneerausmielessä, sillä lattialämmityksen asentaminen ei aina ole edes mahdollista. Niillä on myös monia muita etuja. Esimerkiksi patteri sisustuselementtinä ei ole enää lainkaan vieras ajatus nykyaikaisessa sisustuksessa. Lisäksi patterit estävät ikkunoista tulevan kylmän ilman leviämistä huoneeseen, mistä on selkeä hyöty varsinkin talviaikaan. Lisäksi patteri tarjoaa miellyttävää säteilylämpöä, jonka on osoitettu olevan merkittävässä osassa siinä, miten ihmiset kokevat lämmön. Vähän samaan tapaan kuin istuisi nuotion lämmössä.

Moderni pystysuuntainen sisustusradiaattori on sisustuselementtinä monipuolinen, sillä saatavilla on useita malleja ja erilaisia ratkaisuja jaeradiaattoreista mataliin konvektoreihin. Kaiken lisäksi värivaihtoehtoja on yli 70. Joten enää ei ole mitään syytä olla ottamatta pattereita huomioon sisustuksessa.

Patteri sisustuselementtinä

Hyviä vaihtoehtoja estää ikkunoista tulevan kylmän ilman leviäminen huoneeseen ovat vaikkapa jaeradiaattori Delta tai pystysuuntainen sisustuspatteri Faro V.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Leave a reply