Öljytäytteinen sähkölämmitin – Mikä se on?

Öljytäytteinen sähkölämmitin – Mikä se on?

Öljytäytteinen sähkölämmitin on nimensä mukaisesti patteri, jonka sisällä on öljyä. Kaikki Purmon öljypatterit on täytetty ympäristöystävällisellä kasviöljyllä. Öljytäytteinen sähköpatteri toimii samalla periaatteella kuin vesikiertoiset patterit öljyllä täytetyn paneelin tarjotessa huoneeseen säteilylämpöä. Radiaattorin nimitys tuleekin tämän säteilylämmön englanninkielisestä termistä “radiant heat” ja näin ollen säteilylämmön osuus patterissa on yli 50 %. Ihmiskehon aistima lämpö on nimenomaan säteilylämpöä, josta hyviä esimerkkejä ovat aurinko tai vaikkapa nuotiosta hehkuva lämpö. Loppuosa tällaisten pattereiden tarjoamasta lämmöstä koostuu konvektiolämmöstä, millä tarkoitetaan pattereiden pintojen kautta kiertävää ja siten lämpiävää huoneilmaa.

1. Öljytäytteinen sähkölämmitin luovuttaa pehmeän lämmön

Yalin uudessa öljytäytteisessä sähkölämmittimessä on lämmön pehmennystoiminto ThermoSoft 2.0, jolla lämmitin lisää mukavuutta ja lämpöä. Tällä toiminnolla varustetut Purmon tuotteet ovat täynnä ympäristöystävällistä kasviöljyä. Kun lämmittimet lämpenevät, ne päästävät pehmeää ja säteilevää lämpöä pehmennystoiminnon ja elektronisen termostaatin ansiosta. Termostaatin tarkkuus on jopa 0,2 °C.

2. Vähemmän pölyn pyörimistä

Vietämme paljon aikaa sisätiloissa, joten on hyvinvointimme kannalta tärkeää että sisäilma lämmitetään ”hygieenisesti”. Purmon lämmittimet vähentävät pölyn pyörimistä lämmittimen sisällä ja on iso etu esimerkiksi allergikoille eivät ne haise epämiellyttävästi palavalle pölylle. Toisin kuin vanhat bi-metalliset avoimet lämmittimet, jotka kuumentavat ilmaa kierrättämällä sen lämmittimen läpi, ovat öljytäytteiset lämpölämmittimet täysin suljettuja ja takaavat tasaisen lämmityksen. Ne lämmittävät pehmeästi ja mukavasti, eivätkä kuivata ilmaa tai ihoa. Purmon öljytäytteinen sähkölämmitin on turvallinen, hiljainen ja hajuton valinta.

3. Valmiusnopeus

Öljytäytteisten sähkölämmittimien teknologia perustuu lämmönjohtamiskykyyn. Ne lämmittävät kiertävän nesteen suljetussa järjestelmässä ja saavuttavat halutun lämpötilan lyhyessä ajassa. Esimerkiksi silloin kun aurinko alkaa lämmittää huonetta, termostaatti kytkeytyy pois päältä kunnes huoneen lämpötila laskee alle valitsemasi asetuksen. Valmiusnopeus on yksi tärkeimmistä edellytyksistä energian säästämisessä. (Tämä esimerkiksi lattialämmitysjärjestelmään verrattuna, joka reagoi hitaammin lämpötilavaihteluihin.)

4. Energiansäästö

Purmo huolehtii ympäristöstä ja on sitoutunut tuottamaan lämmittimiä, jotka vähentävät energian kulutusta ja lämmityskuluja (verrattuna vanhoihin bi-metallisiin lämmittimiin). Siksi Purmon lämmittimissä on modernit termostaatit ja tarkka lämpötilan säätö, joka lämmittää täsmälleen tarpeen mukaan ja tuhlaamatta. Ollessasi poissa kotoa voit modernin teknologian avulla säätää lämpötilaa Touch E3 ohjausyksikön avulla. Useimmat sähkölämmittimimme tukevat tätä tekniikkaa. Näin voit etänä lisätä lämpöä niin, että rakennus on lämmitetty kun saavut, joten se sopii loistavasti esimerkiksi mökin lämmittämiseen. Joissakin lämpöpatterimalleissa on toiminto jolla voit hallita kaikkien huoneiden lämpötilaa erikseen.

5. Ympäristöystävällisyys

Purmo on sitoutunut tuottamaan ympäristöystävällisiä sähkölämmittimiä jokaisen tuotteen elinkaaren ajan. Tuotantoprosessissa käytetään 100-prosenttisesti kierrätettäviä materiaaleja aina kun mahdollista. Purmon lämmittimet ovat täynnä biohajoavia kasviöljyjä ja koska lämmittimet toimivat sähköllä, niitä voidaan käyttää vihreillä energianlähteillä, kuten aurinko, tuuli ja vesi.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Leave a reply