Sisäilman lämpö – kuinka lämmintä sisällä pitäisi olla?

Sisäilman lämpö – kuinka lämmintä sisällä pitäisi olla?

Ihmiset ovat erilaisia myös lämpimyyden ja sisätilojen lämpötilan suhteen. Nuori, urheilullinen ja aktiivinen henkilö saattaa viihtyä aivan hyvin 19-asteisessa huoneessa, kun taas paikallaan istuva vanhempi henkilö saattaa tarvita jopa 26 asteen huoneenlämmön tunteakseen olonsa miellyttäväksi. Pohjoismaalaisten enemmistö viihtyy parhaiten jossain tällä välillä.

On myös muita seikkoja, jotka vaikuttavat kokemukseemme sisäilmasta ja sisätilojen lämpötilasta: yksilön aktiviteettitaso ja vaatetus, huoneen ulko-osien lämpötila, sisäilman liikkeet ja huoneen tuuletus. Myös sellaiset tekijät kuten vuodenaika ja ennakoitu lämpötila vaikuttavat mukavuuden tunteeseemme.

Kaikille sopivaa, parasta mahdollista sisätilojen lämpötilaa ei ole olemassakaan – siitäkin huolimatta, että me usein määrittelemme sisätilojen sopivaksi lämpötilaksi 20-21 astetta. Tästä syystä on äärimmäisen tärkeää, että voimme ohjata ja säätää sisätilojen lämpötilaa tehokkaasti.

Lämpöpatterit auttavat sinua ohjaamaan sisätilojesi lämpötilaa

Sähköpattereiden pienen termisen massan ansiosta ne ovat hyviä lämmönlähteitä ja nopeasti ohjattavissa. Lämpöpatteri reagoi lattialämpöä nopeammin esimerkiksi silloin, kun sisätilojen lämpötasoa pitää muuttaa nopeasti. Lämpöpattereita on saatavilla sekä vesikiertoisina (eli vesikiertoiseen keskuslämpöön yhdistettävinä) että sähkökäyttöisinä (sähköverkkoon yhdistettävinä). Molempien kohdalla tarvitaan tarkka termostaatti säätelemään lämpötilaa.

Vesikiertoiset lämpöpatterit lämmitysratkaisuna

Purmon vesikiertoisia lämpöpattereita on saatavilla erimuotoisina ja -näköisinä: sileät paneelit, klassiset paneelit, pystysuorat ratkaisut, retromallit, ikkunoiden alle jalustalle asennettavat matalat mallit ja niin edelleen. Voit valita vielä 71 eri värisävystä.  Lämpötilan ohjauksessa tärkein seikka on hyvä termostaatti. Lue niistä lisää artikkelista ”Näin valitset oikean termostaatin”.

Sisäilman lämpö
Purmo Delta antaa sisutukselle väriä ja muotoja.

Öljytäytteiset lämpöpatterit lämmitysratkaisuna

Yali Digitalon moderni, ympäristöystävällisellä kasviöljyllä täytetty sähkölämpöpatteri. Yali-valikoiman muotoilussa on panostettu sisäilman miellyttävyyteen, käytön helppouteen ja energiatehokkuuteen. Uudessa lämpöpatterivalikoimassa on useita uusia älytoimintoja.

  1. ”Ikkuna auki -toiminto” Mikäli ikkuna avataan ja huoneeseen tulee kylmää ilmaa ja kylmävalumaa, Yali Digital, Parada tai Ramo -lämpöpatterit sammuvat, kunnes lämpötila saavuttaa esiohjelmoidun minimitason. Tämän jälkeen lämpöpatteri käynnistyy uudelleen, ikään kuin ikkuna olisi suljettu. Tämä yksinkertainen toiminto auttaa osaltaan pitämään sähkölaskun alhaisena ja huoneen lämpötilan toivomallasi tasolla.
  2. Ohjaus: Voit lisätä mukavuutta ja helppoutta entisestään käyttämällä Yalin WiFi-ohjausta TempCo Touch E3. Sinun ei enää tarvitse tulla kylmään taloon, koska voit etäohjata Yali Digitalia, Paradaa tai Ramoa Touch E3 -ohjausyksiköllä. Lämpöpatterit yhdistetään lisälaitteeseen Touch E3, joka on selaimen tai älypuhelinsovelluksen kautta helposti ohjattava langaton keskusyksikkö.
  3. Lukittava ohjaus: Yali Digitalissa on lukkopainike, mikä on hyvin käytännöllinen ympäristöissä, joissa et halua kenenkään voivan muuttaa lämpöpatterin asetuksia, kuten esikoulussa tai julkisissa tiloissa.
sisäilman lämpö
Yali Digital on käytännöllinen ja moderni sähkölämpöratkaisu, jonka ohjaus on helppoa sekä käsin että langattomasti Touch E3 -lisälaitteen avulla.

Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä jälleenmyyjimme tai verkkokauppaan.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Leave a reply